ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Γονείς εν δράσει - Περπατήστε μαζί μας #2: Όσα έγιναν στη δράση

Πραγματοποιήθηκε χθες 21/3/2017 η δράση Περπατήστε μαζί μας #2 – Πεσ’ το μ’ ένα μπαλόνι! από τους Γονείς εν Δράσει. Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των οδηγών, των ελεύθερων επαγγελματιών και ...
των αρμόδιων αρχών για τα δικαιώματα των πεζών.


Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και ενεργή. Μαμάδες, μπαμπάδες και γιαγιάδες με τα παιδιά τους, περπάτησαν στους βασικούς δρόμους της πόλεις. Πάνω από 100 κόκκινα μπαλόνια - που έγραφαν πάνω «εμποδίζω;» ή «ενοχλώ;» - στόλισαν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμπόδιζαν την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών και πολύ περισσότερο αυτών που είχαν και παιδικό καρότσι. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες μάλιστα γνώριζαν και συγκεκριμένες «περιπτώσεις» οχημάτων και θέσεων καθώς αυτές είναι μόνιμες.

Ευχαριστίες οφείλονται, για τη συνοδεία τους και την υποστήριξή τους, στους εκπροσώπους των ΑΜΕΑ, στην Τροχαία, στον αντιδήμαρχο κ. Κ. Νικολακόπουλο και στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών κ. Πουρνάρα. Για την προβολή της ένα ευχαριστώ σε όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στην ΕΤ3 και συγκεκριμένα στην ενημερωτική εκπομπή «ΕπιΚοινωνία». Πάνω από όλα ευχαριστίες οφείλονται στους συμμετέχοντες που υποστήριξαν αυτή τη δράση εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για την αυθαίρετη κατάληψη του δημόσιου χώρου. Μια δράση για την οποία θεωρούμε ότι πιο βασικό και από τον συμβολικά παρεμβατικό και αφυπνιστικό της ρόλο, είναι η ελπίδα ότι αποτυπώθηκε θετικά στα παιδιά και τουλάχιστον αυτά, ως ενήλικες, θα σέβονται τα δικαιώματα των πεζών, ανασύροντας ως ανάμνηση ένα κόκκινο μπαλόνι.
--

Γονείς (Γρεβενών) εν δράσει... γιατί και στα Γρεβενά ζουν παιδιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια: