ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή: Δείτε τι έπαθε μια 30χρονη Ελληνίδα στο Facebook

Δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου που είχε δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook και απειλούσε μια γυναίκα σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία παθούσας, σύμφωνα με την οποία, άγνωστο άτομο αφού δημιούργησε «ψεύτικο» προφίλ με τα στοιχεία της, το χρησιμοποίησε ζητώντας χρήματα από διαδικτυακή της φίλη.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων, κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τόσο τα ηλεκτρονικά ίχνη όσο και η εμπλοκή του 30χρονου ως διαχειριστή-κατόχου του επίμαχου «ψεύτικου» προφίλ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188. Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: