ΣΙΝΕ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Η ινδιάνικη λίμνη το όνομα της οποίας έχει… 46 γράμματα

Δείτε το βίντεο με το πώς μπορείτε να το πείτε χωρίς να στραμπουλήξετε τη γλώσσα σας

Ένα αστείο ήταν η αφορμή, ώστε, μια ινδιάνικη λίμνη στη Μασαχουσέτη να αποκτήσει ένα από τα δυσκολότερα ονόματα στον πλανήτη. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η κανονική ονομασία της λίμνης είναι Chaubunagungamaugg, που σημαίνει «μεθοριακός ψαρότοπος» και δόθηκε από την United States Board on Geographic Names (ένα ομοσπονδιακό συμβούλιο που καθιερώνει και διατηρεί τα γεωγραφικά ονόματα σε όλες τις ΗΠΑ).

Το «πρόβλημα», ωστόσο, ξεκινάει το 1921. Τότε ο Laurence Daly, διευθυντής της τοπικής εφημερίδας της περιοχής, έγραψε πως το πλήρες ινδιάνικο όνομα της λίμνης ήταν το Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg! Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο το όνομα αυτό με τα 46 γράμματα σήμαινε «Εσύ ψαρεύεις σ’ αυτή τη μεριά, εγώ θα ψαρέψω στη δική μου μεριά και κανείς δεν θα ψαρεύει στη μέση».

Και επειδή δεν ήταν καθόλου περίεργο να έχουν δώσει οι ινδιάνοι ένα τέτοιο όνομα το αστείο έπιασε και όλοι ήθελαν να υιοθετήσουν το μεγάλο αυτό όνομα που έκανε την περιοχή τους γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

Αν έχετε διάθεση να προσπαθήσετε να πείτε το όνομα της λίμνης, δείτε τον συγκεκριμένο κύριο ο οποίος το κάνει να φαίνεται το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο…

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: