ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αυτό είναι το νέο Μουντιάλ: Από πού θα βγουν οι 48 ομάδες

16 χώρες από την Ευρώπη θα συμμετέχουν στο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο από το 2026 και με 16 χώρες από την Ευρώπη θα εκπροσωπούνται στο...
διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο των 48 ομάδων που σχεδιάζει η FIFA από το 2026 και μετά, σύμφωνα με την πρόταση που δημοσιοποίησε σήμερα η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου και θα κατατεθεί στο συμβούλιο της FIFA τον ερχόμενο Μάιο, ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση.

Με βάση την πρόταση της FIFA, στο διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο θα συμμετέχουν συνολικά 48 ομάδες: 16 από την Ευρώπη, 9 από την Αφρική, 8 από την Ασία, 6 από τη Λατινική Αμερική, 6 από την κεντρική και βόρεια Αμερική και μία από την Ωκεανία, ενώ οι δύο θέσεις που “περισσεύουν” θα καλύπτονται από τις ομάδες που θα επικρατήσουν σε ένα τουρνουά έξι ομάδων που θα γίνεται στη χώρα διεξαγωγής του Μουντιάλ, πιθανότατα τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους. Στο τουρνουά αυτό θα συμμετέχουν ομάδες από όλες τις συνομοσπονδίες, πλην της UEFA.

Σημειώνεται ότι η διοργανώτρια χώρα θα προκρίνεται αυτόματα στην τελική φάση της διοργάνωσης, κρατώντας μία από τις θέσεις που προορίζονται για τη συνομοσπονδία από την οποία προέρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: