ΣΙΝΕ

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Μια στις δέκα γυναίκες κατασκοπεύει τον άνδρα της

Η εμπιστοσύνη είναι, όσο να πεις, δύσκολο πράγμα. Πόσο μάλλον όταν εμπλέκεται και ο ερωτικός εγωισμός και η αμφιβολία. Εκεί, κάποιος μπορεί πραγματικά να βγάλει έναν άλλον εαυτό.


Η One Poll πραγματοποίησε μια έρευνα ανάμεσα σε 1.000 παντρεμένα ζευγάρια στην Αγγλία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι 1 στις 10 γυναίκες παραδέχεται ότι «κατασκοπεύει» τα emails και τα sms του συζύγου της.

Επιπλέον, 1 στις 20 γυναίκες έχει πάει ένα βήμα ακόμη πιο πέρα: έχει καταφέρει να «σπάσει» το λογισμικό μυστικής παρακολούθησης του κινητού του συντρόφου της

Μάλιστα, μια παλαιότερη έρευνα έδειξε ότι το 44% των 920 ζευγαριών που συμμετείχαν ότι είχαν τουλάχιστον έναν σύντροφο που τους «παρακολουθούσε» ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που υποκλέπτουν και όχι οι άνδρες – ξέρουν να φυλάγονται εκείνοι, όσα λιγότερα ξέρεις τόσο το καλύτερο!

Σύμφωνα με τον οικογενειακό σύμβουλο, Paul Hokemeyer Ph.D., οι άνθρωποι κατασκοπεύουν γιατί απλά είναι καχύποπτοι, γιατί δεν μπορούν να εμπιστευτούν απόλυτα ο ένας τον άλλον. Η έλλειψη εμπιστοσύνης και η συναισθηματική αβεβαιότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί το μυαλό μας προς αυτήν την κατεύθυνση, του ψαχουλέματος!

Είναι ένας τρόπος να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι δεν είναι μόνο ένα ένστικτο, ένα προαίσθημα αλλά ότι πραγματικά το έτερον μας ήμισυ μας απατά. Μόλις, δηλαδή, μας μπουν ψύλλοι στα αυτιά μας πιάνει ταυτόχρονα και μια μανία να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο – και ας είναι κάτι που στην πραγματικότητα θα μας πληγώσει.

Πολλές φορές μια τέτοια συμπεριφορά πυροδοτείται από το κακό παρελθόν: κάποιος μας είχε απατήσει και εμείς χαμπάρι δεν είχαμε πάρει και έτσι τώρα φυσάμε και το γιαούρτι και δεν εμπιστευόμαστε κανέναν και τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: