ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Λαμιώτες χρυσοθήρες σκάβουν με τα χέρια για θαμμένο θησαυρό

Δουλειά έχουν πιάσει τρεις χρυσοθήρες από τη Λαμία οι οποίοι σκάβουν χωρίς μηχανήματα αλλά με τα χέρια αναζητώντας θαμμένο θησαυρό, στην περιοχή της...
Υπάτης, στη θέση Ανεμότρυπα ή Δρακότρυπα κατά τους ντόπιους.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του lamianow, oι τρεις Λαμιώτες χρυσοθήρες, χωρίς προς το παρόν μηχανήματα αλλά χειρονακτικά, σκάβουν στο ένα από τα δύο σημεία για τα οποία τους έχει χορηγηθεί άδεια από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Απούσα από την επιχείρηση «θησαυρός» η τριμελής επιτροπή που είχε οριστεί από το δήμο Λαμιέων όταν το αίτημα των χρυσοθήρων πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο και αποτελείται από τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μαντζάνα, την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βίκυ Παπανάγνου και τον μηχανικό του δήμου κ. Μυλωνή. Μάλιστα η επιτροπή εκφράζει τη διαμαρτυρία της γιατί δεν ενημερώθηκε καν για την έναρξη των εργασιών και ετοιμάζεται να καταθέσει σχετικό έγγραφο προς την αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία έκρινε ότι εφόσον το σημείο που σκάβεται είναι δασικό δεν εμπλέκεται η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση η επιτροπή θεωρεί πως θα έπρεπε να υπάρξει μια τυπική έστω ενημέρωση για την εξέλιξη.

Έτσι οι εργασίες γίνονται υπό την εποπτεία του δασαρχείου, της εφορίας αρχαιοτήτων, της αστυνομίας και της ΔΟΥ. Η περιοχή όπου φημολογείται -σύμφωνα με τους τρεις Λαμιώτες χρυσοθήρες – βρίσκεται θαμμένος θησαυρός , είναι η θέση Ανεμότρυπα στο δρόμο από την Υπάτη προς το Καπνοχώρι στη γέφυρα του Ξηριά. Η άδεια της εκσκαφής παραμένει σε ισχύ για δύο εικοσιτετράωρα και μόνο αν βρεθούν ίχνη του θησαυρού θα δοθεί παράταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: