ΣΙΝΕ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Καθαριότητα από τα παιδιά της Α΄Δημοτικού

Αξια συγχαρητηρίων τα παιδιά της Α΄τάξης του 4ου 12/Θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με την πρωτοβουλία τους να καθαρίσουν την αυλή του σχολείου.Τα "πρωτάκια" μας έβαλαν γυαλιά.
Αφού φόρεσαν τα γαντάκια τους, ξεχύθηκαν στον αύλιο χώρο και τον λάμπρυναν κυριολεκτικά με την παρουσία τους. 
΄Ετσι έγινε πράξη, τόσο η προσαρμοστικότητα τους σαν μέλη της σχολικής μας κοινότητας, όσο και το παράδειγμά τους προς τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους μαθητές του σχολείου.

ΕΥΓΕ!!!









http://4dim-greven.gre.sch.gr/

Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Βορείας Πίνδου και του Γεωπάρκου ΤΗΘΥΟΣ στο 4ο Δ.Σ. 
Παρουσίαση - εισηγήσεις - πρακτική εξάσκηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μέσα από βιωματικές δράσεις οι μαθητές της Στ1 και Στ2 του 4ου 12/Θ Ολοημέρου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, από στελέχη των περιβαλλοντικών Φορέων που δραστηριοποιούνται στα Γρεβενά.

΄Ηταν κάτι πρωτόγνωρο για τους μαθητές μας να ενημερωθούν για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας από εξειδικευμένους επιστήμονες και να "ζυμωθούν" και να ευαισθητοποιηθούν για τις περιβαλλοντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το καλύτερο απ' όλα ήταν ότι οι μαθητές μας ασχολήθηκαν μόνοι τους με τη σύσταση του χώματος, φύτεψαν σπόρους σε γλαστράκια, τα οποία πήραν στο σπίτι τους να τα φροντίσουν και στη συνέχεια με το τέλος της σχολικής χρονιάς θα φυτευτούν στην αυλή του σχολείου.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο το Φορέα Διαχείρισης Βορείας Πίνδου, όσο και το Γεωπάρκο ΤΗΘΥΟΣ για τη συμβολή τους στην προώθηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και θα είμαστε ευγνώμονες αν παρουσιάσουν κι άλλες παρόμοιες δράσεις στο σχολείο μας.

Ο Διευθυντής 
Φώτιος Μπαζάκας









Δεν υπάρχουν σχόλια: