ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ένα παιδί του δρόμου θυσιάζεται για να φροντίσει την μικρή αδερφή του και το διαδίκτυο δακρύζει από συγκίνηση

Στις περιοχές όπου υπάρχει φτώχεια, δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις μικρά παιδιά στο δρόμο να επαιτούν για λίγα χρήματα.

Μια από αυτές τις περιοχές αναμφίβολα είναι και οι Φιλιππίνες, ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από 7.107 νησιά στη νοτιοανατολική Ασία. Με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία από την Στατιστική Αρχή της χώρας, 3,8 εκατομμύρια οικογένειες ζούσαν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας το 2015, αριθμός που μεταφράζεται σε περίπου 21.900.000 άτομα (σε συνολικό πληθυσμό 100.699.395 κατοίκων).

Τα παιδιά είναι, ίσως, η πιο ευάλωτη κατηγορία σε τέτοιες περιστάσεις. Οι γονείς τους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να τους προσφέρουν τροφή και υποσιτίζονται. Το αποτέλεσμα είναι αυτά τα παιδιά να είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες αλλά και να σταματούν το σχολείο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων καταλήγουν είτε να εργάζονται ως μικροπωλητές, είτε να ζητιανεύουν από απελπισία στους δρόμους.

Αν τύχει να ταξιδέψετε ποτέ στη Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, θα συναντήσετε πολλά από αυτά τα παιδιά στους δρόμους της πόλης.

Ένα από αυτά έτυχε να συναντήσουν πριν από δυο μήνες η Γκέο Τολεντίνο Ρίνγκορ με τον σύζυγό της Τζον Μπενεντικτ Ρίνγκορ. Ήταν ένα παιδί που με την συμπεριφορά του τους εντυπωσίασε τόσο, που όπως λένε, θα το θυμούνται για πάντα.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 2016, το ζευγάρι βρίσκονταν στην περιοχή Quezon που είναι ένας από τους 17 σταθμούς του Μετρό της Μανίλα. Ακριβώς έξω από ένα κατάστημα Jollibee, μιας διάσημης αλυσίδας fast food της χώρας, ο Τζον είδε ένα αγόρι που παρακαλούσε για λίγη ελεημοσύνη.

Ο Τζον αντί να του δώσει χρήματα, μπήκε στο εστιατόριο, αγόρασε ένα γεύμα και του το πρόσφερε. Το παιδί πήρε το πακέτο, τον ευχαρίστησε και έφυγε τρέχοντας μακρυά. Το ζευγάρι δεν θεώρησε περίεργη την κίνηση του μικρού αγοριού να εξαφανιστεί τόσο γρήγορα. Συνέχισαν τη βόλτα τους αλλά όταν μερικά λεπτά αργότερα αποφάσισαν να φύγουν από την περιοχή, είδαν ξανά μπροστά τους το μικρό αγόρι.

Αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο του. Δίπλα του πάνω σε ένα τσιμεντένιο φράγμα, κοντά στην έξοδο από την περιοχή Jollibee, κάθονταν η αδερφή του. Η εικόνα ήταν απίστευτα συγκινητική.

Το αγόρι τάιζε την αδελφούλα του το γεύμα που του είχαν αγοράσει. Κοιτάξτε με πόση προσοχή φροντίζει την αδερφή του. Το μικρό αγόρι θέλει να σιγουρευτεί ότι η αγαπημένη του αδελφούλα θα το φάει όλο για να νιώσει καλύτερα. Πιο δυνατή. Η Γκεο σήκωσε την φωτογραφική της μηχανή και κράτησε για πάντα την συγκινητική σκηνή.

Όταν πια η αδερφή του τρώει όλο το φαγητό, το πρόσωπο του αγοριού φωτίζεται από χαρά. Επιστρέφοντας στο σπίτι του το ζευγάρι αποφάσισε να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στο facebook περιγράφοντας ταυτόχρονα και την ιστορία. Όπως πολύ καλά φαντάζεστε αυτές οι δυο φωτογραφίες έγιναν πολύ σύντομα viral. Για τους σωστούς λόγους.

Το μικρό παιδί του δρόμου έχει να μας διδάξει πολλά για την αδελφική αγάπη. Ένα παιδί, τόσο μικρό, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, αυτό που σκέφτηκε πρώτα ήταν να προσφέρει το φαγητό του στη αδερφή του. Και ας έμεινε αυτό νηστικό..

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: