ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Τ. Κοψαχείλης: Τα Γρεβενά, η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα μας είναι η ψυχή μου και για αυτά θα αγωνιστώ

Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική? 
Από τα νεανικά μου χρόνια ήθελα να συνεισφέρω στην ανάπτυξη του τόπου μου, των Γρεβενών και της Βόρειας Ελλάδας, και να συμβάλλω σε...
ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας συνολικά. 

Στην απόφασή μου επέδρασαν καταλυτικά τα βιώματα και οι εμπειρίες μου από την εργασία μου και από την επαγγελματική μου πορεία. 
Τόσο στο δημόσιο τομέα αρχικά, όσο και, κυρίως, στον ιδιωτικό τομέα και στη ελεύθερη αγορά, αντιλήφθηκα πως η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες. 

Μπορούμε να αλλάξουμε και να πετύχουμε πολλά, εάν έχουμε ουσιαστική και πραγματική γνώση της λειτουργίας του κράτους και της ελεύθερης οικονομίας, εγκαταλείποντας όλα εκείνα που μας κρατούν δέσμιους στην οπισθοδρόμηση. Συμφέροντα, συντεχνίες και έλλειψη γνώσεων είναι οι παθογένειες που μας κρατούν δέσμιους στο παρελθόν, ενώ, στον αντίποδα, η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μας, η αίσθηση του συλλογικού συμφέροντος, η προαγωγή της αξιοσύνης και η πίστη στις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις της χώρας καθώς και στο υψηλό πνευματικό απόθεμα και στο επιστημονικό δυναμικό μας, μπορούν να μας οδηγήσουν ψηλά και να αντιστρέψουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτική. 

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια? 
Στόχος μου πάντα είναι να συμβάλλω στην παράδοση μιας καλύτερης πατρίδας στη νέα γένια. 
Τα Γρεβενά, η Βόρεια Ελλάδα και η χώρα μας είναι η ψυχή μου και θα τα δώσω όλα, για να πετύχουμε τη σταθερότητα, την αξιοπιστία και για να διασφαλίσουμε τις προοπτικές εκείνες, που θα μας επιτρέψουν να έχουμε μία μακροχρόνια και αειφόρο ανάπτυξη. 

Αρκεί να το πιστέψουμε και να εκπονήσουμε ένα αποδοτικό και ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα επενδύει στη μακροχρόνια περίοδο. Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την αξιολόγηση και το επιτυχές αριθμητικό κλείσιμο του εκάστοτε προγράμματος. 

Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, που θα κάνουν το κράτος αποτελεσματικό και την οικονομία λειτουργούσα. 

Κατά τη γνώμη σας η οικονομική κρίση στη χώρα μας θα μας ακολουθεί για πολύ καιρό? 
Όσο δεν τολμούμε να αντικρίσουμε την πραγματικότητα κατάματα και όσο επιτρέπουμε στον λαϊκισμό να μας διχάζει, τόσο θα βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο στην ύφεση. 

Το μοντέλο δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς. 
Τυμπανοκρουσίες, πυροτεχνήματα για εύκολες λύσεις, που θα μας βγάλουν από την κρίση δίχως να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες αδυναμίες μας, δεν μπορούν να υπάρξουν. Χρειαζόμαστε ένα πολυετές σχέδιο δομικών μεταρρυθμίσεων, που θα κάνουν το κράτος, την κεντρική κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση αποτελεσματικές, για να δώσουν κίνητρα και αξιοπιστία, ώστε να παράγουμε πάλι. Πρέπει να γίνουμε αυτάρκεις, να αναζωογονήσουμε την πρωτογενή παραγωγή και τον δευτερογενή τομέα καθώς και τις υπηρεσίες μας. Χρειαζόμαστε ποιότητα παντού. 
Κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών μου θητειών είχα προτείνει μία σειρά από μέτρα, για να αξιοποιήσουμε την αγροτική μας οικονομία, για να διασφαλίσουμε νέους εξαγωγικούς προορισμούς και για να διοχετεύσουμε την τεχνολογία μας στην παραγωγή. Υπάρχουν λύσεις. Αρκεί, να υπάρχει ρεαλισμός και εθνική συνεννόηση στα πιο κρίσιμα σημεία. Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την πρόοδο της πατρίδας μας. 

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κυριότερα προτερήματα του τόπου μας? 
Η γη μας και οι μοναδικές παραγωγικές δυνατότητές της. Το έμψυχο δυναμικό μας, τόσο οι αγρότες μας, όσο οι επιχειρηματίες και οι επιστήμονές μας έχουν άριστο γνωστικό υπόβαθρο και ποιοτικά χαρακτηριστικά, που σπανίζουν στο νότιο ευρωπαϊκό γεωγραφικό χώρο. Επιπλέον, η χώρα μας έχει μεγάλο απόθεμα πλούτου σε φυσικούς πόρους και αποτελεί μία όαση ασφάλειας και σταθερότητας για τη διαπεριφέρεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και του Καυκάσου. 
Είναι απαραίτητο λοιπόν, να στηρίξουμε και να αναδείξουμε όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, για να δούμε τον τόπο μας να ανακάμπτει. Θα ήθελα να προσθέσω, για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τα Γρεβενά ότι αξίζει να μνημονευτούν δύο σημαντικές δράσεις, που αποτέλεσαν προσωπικά μου στοιχήματα και σύντομα θα αποτελούν σημεία αναφοράς για μια εναλλακτική ανάπτυξη στον τόπο μας. Πρόκειται για την σύσταση της πρώτης ελεγχόμενης περιοχής θήρας της Ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Άνοιξη Γρεβενών και το διεθνούς βεληνεκούς Γεωπάρκο των Γρεβενών. 
Ειδικότερα, η δεύτερη δράση, υπόσχεται να αποτελέσει πόλο επιστημονικού και τουριστικού ενδιαφέροντος μέσα από την προβολή της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομίας, ενώ η αναμενόμενη εντός του 2017 ένταξη του στα προστατευόμενα Γεωπάρκα της UNESCO καθιστά ακόμη πιο πολυδύναμη την όλη στόχευση. 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα; 
Με ρεαλισμό και σχέδιο, όλοι μαζί για την πατρίδα. 

Ποιοί είναι οι μελλοντικοί στόχοι στους οποίους θεωρείτε πως πρέπει να εστιάσουμε σαν χώρα? 
Μεταρρυθμίσεις για ένα κράτος αποτελεσματικό. Κατάρτιση και εξειδίκευση των αγροτών για αυτοδύναμη παραγωγή. Στροφή στη βιομηχανία. Αξιοποίηση των επιστημόνων μας. Νέοι εξαγωγικοί προορισμοί. Αλλαγή στη νοοτροπία μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούμε από διαιρέσεις και από μικροπολιτικά-μικροκομματικά συμφέροντα. Ομόνοια και σύμπνοια στα θεμελιώδη εθνικά ζητήματα.

myportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: