ΣΙΝΕ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Χτίζουμε σχέσεις, αναπτύσσουμε δεσμούς»

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου, το Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του...
Ομίλου Πειραιώς  συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Μέρες Χειροτεχνίας συνδιοργανώνοντας ένα τριήμερο εκδηλώσεων στις 31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου 2017 με τίτλο «Χτίζουμε σχέσεις, αναπτύσσουμε δεσμούς».
Οι Ευρωπαϊκές Μέρες Χειροτεχνίας υλοποιούνται με την καθοδήγηση του Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνών του Παρισιού (ΙΝΜΑ) και έχουν στόχο να αναδείξουν την ποικιλία των χειροτεχνικών επαγγελμάτων και τις διασυνδέσεις που προκαλούν ή έχουν ως  αποτέλεσμα.
Ο Φορέας Διαχείρισης με σκοπό την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, μιας περιοχής δηλαδή που αποτέλεσε κατά το παρελθόν τόπο άνθισης των χειροτεχνικών επαγγελμάτων με κυριότερους εκπροσώπους τους κτίστες, τους ξυλογλύπτες, τους αγιογράφους, τις υφάντρες και άλλους θα υλοποιήσει:
·         την Εκδρομή Ερμηνείας Περιβάλλοντος με θέμα τα «Παραδοσιακά επαγγέλματα στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου». Η Εκδρομή ανήκει στα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μαθητών τα οποία, με άδεια του Υπουργείου Παιδείας, σχεδίασε και υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης. Μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και του 3ου Λυκείου Χίου, το Σάββατο 1 Απριλίου, θα παρακολουθήσουν αρχικά σχετική προβολή στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων και στη συνέχεια στο Ελαφότοπο Ζαγορίου θα περιηγηθούν συνοδευόμενοι από στελέχη του Φορέα Διαχείρισης στον οικισμό, θα επισκεφθούν το Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων όπου ο δημιουργός του κ. Μιχάλης Οικονομίδης θα τους ενημερώσει για τα εργαλεία και τα χρηστικά αντικείμενα που ήταν απαραίτητα τους επαγγελματίες των παλαιότερων εποχών. Η Εκδρομή ολοκληρώνεται με την συμμετοχή των μαθητών σε εργαστήρι κατασκευής λιθογλύπτων στην πλατεία του οικισμού.   
·         Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11.00π.μ. στο Ριζάρειο Χειροτεχνικό Κέντρο Μονοδενδρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Σχέσεις, δεσμοί και συνεργασίες για την ανάπτυξη και την απασχόληση» στην οποία θα συμμετέχει με σχετική εισήγηση ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Δρ. Γεώργιος Μαλλίνης.
Κατά την διάρκεια του τριημέρου το κοινό μπορεί να επισκεφθεί και να γνωρίσει πλήθος χειροτεχνικών εργαστηρίων της ευρύτερης περιοχής.
Επιπρόσθετα, ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, φορείς και συλλόγους του Ν. Γρεβενών συμμετέχει για 5η χρονιά στην Πανελλαδική Εθελοντική εκστρατεία «Lets do it! GREΕCE» με σύνθημα φέτος «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις!» και στόχο τον καθαρισμό όσο των δυνατών περισσότερων περιοχών.


Με σημείο συνάντησης την Πλατεία Ελευθερίας (Ρολόι) στα Γρεβενά στις 9.30π.μ. σας περιμένουμε όλους για να καθαρίσουμε την πόλη των Γρεβενών.  








  

Δεν υπάρχουν σχόλια: