ΣΙΝΕ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Το λάθος που κάνεις όταν ζεσταίνεις το φαγητό της προηγούμενης ημέρας στο φούρνο μικροκυμάτων

Σε κάθε κουζίνα υπάρχει ένας φούρνος, αλλά και ένας φούρνος μικροκυμάτων, που έχει λύσει τα χέρια στους περισσότερους ανθρώπους, ιδιαίτερα μάλιστα σε...
αυτούς που τρέχουν πανικόβλητοι κάθε μέρα με τη δουλειά, αλλά και στις μαμάδες, που συνηθίζουν να μαγειρεύουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας, για περισσότερες ημέρες.

Είναι αναμφίβολα μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές, γιατί το βασικότερο όλων, όταν πεινάς σαν λύκος, είναι να μπορέσεις να ζεστάνεις μια μερίδα φαγητό στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Γνωρίζατε όμως ότι ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείτε το φαγητό στο πιάτο και έπειτα στο δίσκο του φούρνου μικροκυμάτων είναι συχνά λανθασμένος, με αποτέλεσμα το γεύμα σας να μην έχει ενιαία θερμοκρασία;

Για να μην την πατήσετε ποτέ ξανά, τη λύση έρχεται να δώσει ένα μικρό τρικ:Εστω ότι πρόκειται να ζεστάνετε ένα πιάτο με σπαγγέτι. Βάλτε τα μακαρόνια στο πιάτο και ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο, για να δημιουργήσετε ένα κενό που θα μοιάζει με αυτό που έχουν τα ντόνατς στη μέση.

Αυτό θα επιτρέψει στο φαγητό να ζεσταθεί ομοιόμορφα, επειδή τα μικροκύματα στέλνουν ραδιοκύματα από όλες τις πλευρές, σε αντίθεση με τους κοινούς φούρνους ψησίματος που θερμαίνουν από πάνω ή κάτω.

Μην βάζετε όλη την ποσότητα του φαγητού στο κέντρο του πιάτου. Απλώστε το φαγητό ώστε να πάρει μια φλατ μορφή στο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: