ΣΙΝΕ

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Χαλάει απότομα ο καιρός από Δευτέρα

Για πτώση της θερμοκρασίας και νέο κύμα κακοκαιρίας από την ερχόμενη Δευτέρα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει: «επιστρέφει ο χειμώνας από τη Δευτέρα το απόγευμα - Πτώση 12°C στον υδράργυρο, βροχές και χιόνια.

Προλαβαίνουμε μέχρι και την Κυριακή να απολαύσουμε τις εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μόνη εξαίρεση βέβαια τα βόρεια τμήματα της χώρας, όπου το Σάββατο αλλά ιδιαιτέρως την Κυριακή θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες».

Ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι από το απόγευμα της Δευτέρας, φτάνουν στην ψυχρές αέριες μάζες από τα Βαλκάνια που θα ρίξουν σταδιακά την θερμοκρασία έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

«Οι καιρικές συνθήκες θα θυμίζουν προχωρημένο χειμώνα αφού οι βροχές φαίνεται ότι θα είναι αρκετές, οι πιθανότητες για τοπικές χαλαζοπτώσεις αυξημένες και οι χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές εκεί όπου θα εκδηλωθούν. Ενδεικτικά προβλέπεται να χιονίσει στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας πάνω από τα 1000 μέτρα, ενώ σε Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει ακόμη και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου (750-800 μέτρα)», προσθέτει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι από την Τετάρτη και πάλι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: