ΣΙΝΕ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ»

Ξεκινά στις 23 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων στο νέο πρόγραμμα «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».
Το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. 

Αιτήσεις χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς κάθε νομικής μορφής, ηλικίας και μεγέθους. Τα σχέδια που κατατίθενται θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες: α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Υλικά – Κατασκευές, Τουρισμός, Πολιτισμός και Δημιουργικές Βιομηχανίες, Αγροδιατροφή & Βιομηχανία τροφίμων, Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υγεία & Φάρμακα, Μεταφορές & Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Αναδυόμενες Τεχνολογίες

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ
Δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης: δαπάνες προσωπικού, δαπάνες παγίων (εξοπλισμός και κτίρια), δαπάνες σε εξωτερικούς παρόχους (έρευνες, γνώσεις και διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμβουλευτικές υπηρεσίες), πρόσθετα γενικά έξοδα και λοιπές λειτουργικές δαπάνες (ταξίδια, δημοσιότητα, αναλώσιμα, λοιπές)
Ενισχύσεις καινοτομίας (μόνο για ΜΜΕ): δαπάνες καινοτομίας (άυλα στοιχεία ενεργητικού, απόσπαση προσωπικού υψηλής εκπαίδευσης, υπηρεσίες καινοτομίας)
Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις (μόνο για ΜΜΕ): Δαπάνες συμμετοχής σε εμπορικές εκθέσεις

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Ο προϋπολογισμός των έργων κυμαίνεται από 200.000€ έως 2.000.000€ ανάλογα με την παρέμβαση και τον αριθμό των φορέων που συμμετέχουν στην πρόταση.

ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Τα ποσοστά επιχορήγησης φτάνουν έως 100% ανάλογα με την παρέμβαση, την επιλέξιμη δραστηριότητα δαπανών, την κατηγορία έρευνας και το μέγεθος της επιχείρησης.

Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους. Η δράση θα υλοποιηθεί από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ/Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α’ Κύκλο η Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: