ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Νίκος Παλάσκας: «Η συμφωνία CETA σημαίνει το ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας», λένε οι κτηνοτρόφοι

Με βασικό θέμα την προστασία της φέτας, σε σχέση με την εμπορική και οικονομική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά (CETA), πραγματοποίησε πανελλαδική σύσκεψη η...
Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στον Τύρναβο της Λάρισας, υπό την παρουσία εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτροφών. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τεθεί ενιαία το ζήτημα της καταγγελίας της συμφωνίας CETA, αλλά και να αναληφθούν πρωτοβουλίες διεκδίκησης της προστασίας της φέτας και του ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) χαρακτήρα της.

Χαρακτηρίζοντας τη φέτα ως το «λευκό χρυσό» της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας επανέλαβε την πάγια θέση των κτηνοτρόφων, πως η συμφωνία CETA σημαίνει ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας. 

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η συμφωνία CETA σημαίνει το ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας. Αυτό συμβαίνει, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως, παρά το γεγονός ότι εδώ και κάποια χρόνια στον Καναδά παράγεται παράνομα φέτα, εντούτοις, με τη συμφωνία αυτή, δίνεται η δυνατότητα να παράγουν νόμιμα φέτα. Το πρόβλημα είναι πως μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο έχουν συγκεκριμένα τυροκομεία, κι έτσι θα πνίξουν την αγορά με φέτα αγελαδινή, ενώ το γάλα θα προέρχεται από ζώα που τρώνε μεταλλαγμένες ζωοτροφές, με αποτέλεσμα να ξεκληρίσουν την κτηνοτροφία της Ελλάδας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: