ΣΙΝΕ

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Πρώην αστροναύτης της NASA: Εξωγήινοι υπάρχουν αλλά...

Σχεδόν βέβαιος για την ύπαρξη εξωγήινων είναι ο 83χρονος Άλαν Μπιν, πρώην αστροναύτης της NASA, ο οποίος είχε τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσει στο φεγγάρι συμμετέχοντας στην...
αποστολή Apollo 12 το 1969.

Ωστόσο, όπως επισήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή του, θεωρεί απίθανο να έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής τη Γη, αφού πιστεύει ότι θα το έκαναν ανοιχτά, γνωστοποιώντας την παρουσία τους στους γήινους και προσφέροντας τη βοήθειά τους.

Σύμφωνα με τον Άλαν Μπιν, ο εξωγήινος πολιτισμός που θα είχε εξελιχθεί τόσο ώστε να μπορεί να ταξιδέψει στον πλανήτη μας θα ήταν σίγουρα πιο ανεπτυγμένος νοητικά και ηθικά από εμάς.

«Δεν πιστεύω ότι έχει έρθει κανείς εξωγήινος οργανισμός στον πλανήτη μας. Ένας από τους λόγους που δεν το πιστεύω, είναι ότι οι πιο ανεπτυγμένοι πολιτισμοί είναι πάντα πιο φιλικοί και αλτρουιστές. Το ίδιο ισχύει και για τη γη, που ήταν πολύ πιο σκληρή και πρωτόγονη στο παρελθόν. Αν ερχόντουσαν στον πλανήτη μας, θα μας προσέγγιζαν μετά την προσγείωση και θα μας έλεγαν: «Ερχόμαστε ειρηνικά. Ξέρουμε από τις μελέτες μας ότι έχετε καρκίνο που σκοτώνει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού σας. Εμείς λύσαμε αυτό το πρόβλημα πριν από 50 χρόνια, ιδού η συσκευή που θεραπεύει την ασθένεια, θα σας δείξουμε πώς να τη φτιάχνετε»», εξηγεί ο Άλαν Μπιν, συμπληρώνοντας ότι ίσως και οι γήινοι στο μέλλον μπορέσουν να βοηθήσουν άλλους πολιτισμούς με τις τεχνολογικές τους ανακαλύψεις.

Ο Άλαν Μπιν θεωρεί στατιστικά απίθανο να μην έχει αναπτυχθεί ζωή σε άλλους πλανήτες γύρω από άλλα αστέρια στο αχανές μας σύμπαν.

«Ίσως σε κάποια υπάρχει ζωή όμοια με εκείνη που υπήρχε στον πλανήτη μας πριν από 100.000 χρόνια. Άλλοι πλανήτες μπορεί να βρίσκονται στο δικό μας επίπεδο ενώ άλλοι μπορεί να βρίσκονται 10.000 χρόνια μπροστά στην εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: