ΣΙΝΕ

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Θυμάστε τον πρωταγωνιστή από τον Ιησού από τη Ναζαρέτ; Δείτε πως είναι σήμερα στα 71 του χρόνια! (Photos+video)

Πρόκειται για έναν ηθοποιό που μας καθήλωσε με τον ρόλου του Ιησού, στον Ιησού από τη Ναζαρέτ. Μια ταινία σταθμό, που από το 1977 και μετά προβάλλεται κάθε Πάσχα στην μικρή οθόνη.


Ο λόγος για τον Robert Powell, που πλέον είναι 71 χρονών και συνεχίζει ακόμα και σήμερα την καριέρα του!

Γεννήθηκε στο Σάλφορντ της Βόρειας Αγγλίας κοντά στο Μάντσεστερ την 1η Ιουνίου 1944. Το 1964 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και αφοσιώθηκε στην υποκριτική τέχνη.Αγγλίας κοντά στο Μάντσεστερ. Το 1964 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και αφοσιώθηκε στην υποκριτική τέχνη. Η καριέρα του στον κινηματογράφο, ξεκίνησε με μικρούς ρόλους σε ταινίες εποχής, κυρίως σε περιπέτειες και ταινίες τρόμου. Σταδιακά άρχισε όμως να ανεβαίνει και ανέλαβε πρωταγωνιστικούς σε κλασικά φιλμ, όπως το «Μάλερ», «Τα τέσσερα φτερά», «Φρανκεστάιν», «Τα 39 βήματα», «Σάκα Ζουλού», «Το άσυλο», κ.ά.

Σε ηλικία 31 ετών κλήθηκε να πρωταγωνιστήσει στην υπερπαραγωγή του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. Ο ίδιος εμφανίζεται χωρίς καμία ελπίδα όπως είχε δηλώσει, στην επιτροπή διανομής ρόλων, μιας και ο σκηνοθέτης είχε, όπως λέγεται, στο μυαλό του σαν πιθανούς «Μεσσίες», επώνυμους ηθοποιούς της εποχής όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν.

Τελικά, γίνεται ο πιο γνωστός και αγαπητός «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Ωστόσο από εκεί και έπειτα δεν είχε την επιτυχία που θα ήθελε, καθώς ενώ προσπάθησε να ενταχθεί στον χώρο του Χόλιγουντ, δήλωσε πως οι περισσότεροι σκηνοθέτες διστάζουν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού», ρόλους «γήινους», ρόλους «ανθρώπινης αδυναμίας».

Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη. Μεγάλη του αγάπη είναι τα ταξίδια με σκάφος ανά τον κόσμο.

Λίγα από τα πράγματα που είχε δηλώσει ο ίδιος για αυτό τον ρόλο:

Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.

Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα.
Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.
Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».

youweekly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: