Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν γεμάτος με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα.






На станции метро Технологический институт взорвали вагон. Будьте осторожны. институт


Kάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει δείχνουν ανθρώπους αιμόφυρτους στο πάτωμα.

Πυροσβέστες έσπευσαν στα μέρη όπου πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, ενώ εκκενώθηκαν και οι σταθμοί του μετρό.
Αστυνομικές δυνάμεις ερευνούν τι προκάλεσε την έκρηξη.
Όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης έκλεισαν μετά από εντολή της αστυνομίας.



«Η είσοδος και η έξοδος των σταθμών «The Tekhnologichesky Institut και Sennaya Ploshchad, έχουν κλείσει. Υπάρχει εκκένωση των επιβατών», αναφέρει το μετρό σε ανακοίνωσή του.

Η διεύθυνση του μετρό της Μόσχας αποφάσισε την λήψη πρόσθετων εκτάκτων μέτρων.
Πούτιν: Εξετάζουμε όλα τα σενάρια, ακόμη και τη τρομοκρατική επίθεση
Οι ρωσικές αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τη φονική έκρηξη στο Μετρό της Αγίας Πετρούπολης, συμπεριλαμβανομένου του σεναρίου για τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βαλντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε ότι επικοινώνησε με τους επικεφαλής των ειδικών υπηρεσιών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ερευνούν τα αίτια (της έκρηξης-σ.σ.), προσθέτοντας ότι «τα αίτια της έκρηξης δεν είναι σαφή, είναι πολύ νωρίς. Εξετάζουμε ως πιθανή αιτία την τρομοκρατία όπως και την εγκληματική ενέργεια».

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της έκρηξης βρίσκονταν στην Αγία Πετρούπολή, όπου συμμετείχε στο 4ο φόρουμ τοπικών και περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, από το οποίο εν συνεχεία θα αναχωρούσε για να συναντήσει τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, με τον οποίο θα συζητούσε άλυτα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ήδη, ανέφερε, έχει συζητήσει με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, που προσπαθούν να διευκρινίσουν τις αιτίες του συμβάντος.

Ελικόπτερα για τη διακομιδή τραυματιώνΓια την διακομιδή των τραυματιών χρησιμοποιούνται ελικόπτερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, ενώ σύμφωνα με το Interfax 17 ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου για την περίθαλψη των τραυματιών.

Όπως μετέδωσε μάλιστα από τον τόπο της τραγωδίας ο τοπικός ανταποκριτής του πρακτορείου Tass, ένα ελικόπτερο μετέφερε τραυματίες από την στάση του μετρό «Τεχνολογογκίτσεσκι Ινστιτούτ», ενώ το δεύτερο κατευθύνεται στην στάση «Σαντόβαγια».

16.57: Ιδιωτικές εταιρείες ταξί της Αγίας Πετρούπολης προσφέρθηκαν να μεταφέρουν δωρεάν του συμπολίτες τους που βρίσκονταν στο μετρό της πόλης κατά την έκρηξη, όπως και να τους παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια για την μετακίνηση τους

Οι εταιρείες απευθύνθηκαν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass, στην Αρμόδια Επιτροπή Συγκοινωνιών της Αγίας Πετρούπολης.

Τα συλλυπητήρια του ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα της έκρηξης και τη συμπαράστασή του στο λαό της Ρωσίας.