ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Τι δείχνουν τα ημερομήνια για τον καιρό το Πάσχα

Τα Ημερομήνια ή Μερομήνια (πείτε τα όπως θέλετε) είναι μια αρχαία μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί για να προβλέπουν τον καιρό, παρόλο που σήμερα...
αμφισβητείται από πολλούς μετεωρολόγους. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει μέσα στις προβλέψεις τους.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε τι καιρό θα κάνει το Πάσχα και έχετε αγωνία να κανονίσετε την εξόρμηση σας, αλλά και το πού θα ψήσετε το κατσικάκι, να σας ενημερώσουμε πως φέτος όμως το Πάσχα πέφτει νωρίς, στις 16 Απριλίου, και ο καιρός μπορεί να μη μας κάνει τη χάρη να βάλουμε σούβλες.

Σύμφωνα με την παράδοση τα Ημερομήνια υπολογίζονται από τις δώδεκα πρώτες μέρες του φεγγαριού του Αυγούστου. Παλιότερα, ο κόσμος παρατηρούσε τον καιρό αυτών των πρώτων ημερών και μπορούσε να προβλέψει τον καιρό όλου του χρόνου, αφού κάθε μέρα, αντιστοιχούσε και σε ένα μήνα.

Φέτος λοιπόν το Πάσχα σύμφωνα με τα Ημερομήνια, ο καιρός θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, στις αρχές 1 – 17 Απριλίου το κρύο θα συνεχίζεται και οι βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν. Οι θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 – 16 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου και την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου οι μέρες θα είναι συννεφιασμένες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα και μέχρι τις 24 Απριλίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται ξανά για το τέλος Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: