ΣΙΝΕ ΠΑΤΣΗΣ City Center Cinemas Kastoria Λεωφόρος Κύκνων, Καστοριά, Εμπορικό Κέντρο Ζέρβα CINE ΤΖΟΡΝΤΑΝ

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Διαχειριστικός έλεγχος του Ελεγκτικού συνεδρίου για τα ανύπαρκτα έργα στην πρώην νομαρχία Γρεβενών. - Τα εγγραφα

Εμπλέκονται ο πρώην νομάρχης Δ. Κουπτσίδης και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τ. Κοψαχείλης

Την διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη διαχείριση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια...

Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010 αποφάσισε η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου. Η απόφαση της ανώτατης ελεγκτικής αρχής του κράτους ήρθε μετά τις καταγγελίες του περιφερειακού συμβούλου της Π.Ε Γρεβενών Αντώνη Δασκαλόπουλου για αναθέσεις έργων από την τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών που πληρώθηκαν και δεν έγιναν καθώς και για μελέτες που εκπονήθηκαν από την αναπτυξιακή Γρεβενών για λογαριασμό της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης όπως η μελέτη της ΒΙΠΕ Γρεβενών που πληρώθηκε 800.000 € αλλά αγνοείται η τύχη της. Την υπόθεση με τις πολιτικές της διαστάσεις και την εμπλοκή υψηλόβαθμων πολιτικών προσώπων που πρόκεινται στην ΝΔ όπως του πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη του πρώην νομάρχη Δημοσθένη Κιουπτσίδη και άλλων νομαρχιακών συμβούλων αποκάλυψε με εκτενές δημοσίευμα του το vetonews.gr.
Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Να υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια της ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε στους εμπλεκομένους για το έργο "Μελέτη- Κατασκευή ΒΕΠΕ Γρεβενών" η ανακρίτρια Γρεβενών επέβαλε περιοριστικούς όρους όπως την «στέρηση εξόδου από την χώρα και την παρουσία τους μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. Γρεβενών». στον πρώην βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Τιμολέωντα Κοψαχείλη, τον Ανδρέα Τόσκα και τον Χρήστο Κουτσοτόλη, πρώην υψηλόβαθμο υπάλληλο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (την περίοδο Λεούδη). Για τον τότε Νομάρχη Γρεβενών και μετέπειτα δήμαρχο της πόλεως Δημοσθένη Κουπτσίδη –σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Γρεβενών- υπεβλήθησαν πιο σκληροί όροι, όπως «στέρηση εξόδου από την χώρα και η παρουσία του δύο φορές το μήνα στο ΑΤ Γρεβενών».

Η Ελεγκτική αρχή του κράτους αναφέρει ότι αποφασίζεται «η διενέργεια έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου στη διαχείριση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (ήδη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών) για το χρονικό διάστημα 2007-2010, προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα σχετικά με: α) την ανάθεση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών έξι (6) έργων στην εργολήπτρια επιχείρηση ΣΚΟΔΡΑΣ και ΣΙΑ Ο.Ε. και β) την εκπόνηση έξι (6) μελετών για λογαριασμό της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών».

Έχουν ορισθεί οι υπάλληλοι που θα πραγματοποιήσουν τον έλεγχο οι οποίοι θα προβούν σε καταλογισμούς ποσών στους υπεύθυνους όπου διαπιστώσουν ότι υπάρχει απώλεια του δημοσίου και σε χρονικό διάστημα έξι μηνών θα πρέπει να έχουν παραδώσει την παραδώσει το πόρισμα στην αρμόδια αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ youtubeImage and video hosting by TinyPic