ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Φωνές και ύβρεις σε κηδεία στην Πάτρα - Η πρωτοβουλία του ψάλτη έκανε τον ιερέα έξω φρενών!

Τα δάκρυα των συγγενών στέγνωσαν γρήγορα κατά τη διάρκεια της κηδείας. Στο στόχαστρο η χήρα με τις βαριές κουβέντες να διαδέχονται η μία την άλλη...

Μαλλιά -κουβάρια έγιναν σε εκκλησία της Πάτρας, κατά τη διάρκεια κηδείας την περασμένη Τρίτη. Συγγενείς του θανόντος πιάστηκαν στα χέρια με τη χήρα και την ανιψιά της, πάνω από το φέρετρο, ενώ την ίδια ώρα ο παππάς, έσπευδε να τους χωρίσει! Μάλιστα, το σουρεαλιστικό σκηνικό συμπληρώθηκε από τον ψάλτη, ο οποίος προκειμένου να καλύψει τη φασαρία, άρχισε να ψέλνει δυνατά! Αυτό πάντως προκάλεσε την αντίδραση του ιερέα, που διέκοψε για να του κάνει παρατήρηση.

Όλα διαδραματίστηκαν στη κηδεία ηλικιωμένου άνδρα σε εκκλησία της Πάτρας, πριν και μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας: Άναυδοι έμειναν οι παριστάμενοι φίλοι και συγγενείς του θανόντος, όταν είδαν την αδελφή του μακαρίτη να διαπληκτίζεται λεκτικά με την χήρα, δίπλα στο φέρετρο, ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία. Η τελευταία επιτέθηκε φραστικά στην αδελφή, απαιτώντας να αποχωρήσει από την εκκλησία, κατηγορώντας την για όψιμο ενδιαφέρον, αφού όπως έλεγε «ένα μήνα στο νοσοκομείο, ούτε που πάτησε το πόδι της για να συμπαρασταθεί στον αδελφό της».

Και ενώ με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, το επεισόδιο έληξε και τα πνεύματα σχετικά ηρέμησαν, ο κακός χαμός έγινε με το τέλος της τελετής. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ασπασμού προς τον νεκρό, ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος: Από τη μία αδέλφια του εκλιπόντος με τη συνδρομή και άλλων συγγενών και από την άλλη, η χήρα με την ανιψιά του θανόντος. Έπεσαν σπρωξιές και ακούστηκαν πολλά «γαλλικά», δίπλα ακριβώς στο φέρετρο του νεκρού!

Όπως έγινε γνωστό, οι έριδες μεταξύ των μελών της οικογένειας είχαν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και είχαν ως περιεχόμενο οικονομικές και κτηματικές διαφορές. Μάλιστα λέγεται, ότι για το λόγο αυτό, είχαν γίνει και δικαστικές διαμάχες, όσο ο θανών ήταν εν ζωή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: