ΣΙΝΕ

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Αγώνες Όρλιακας race στο Σπήλαιο Γρεβενών

Οι Δρομείς Υγείας Γρεβενών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου τους αγώνες ορεινού τρεξίματος «ORLIAKAS RACE».

Πρόκειται για αγώνες που θα πραγματοποιηθούν σε μια περιοχή – τον Όρλιακα - που έχει χαρακτηρισθεί ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού, γεωλογικού και ιστορικού κάλλους.

Θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες. 
Ο αγώνας “ORLIAKAS ADVENTURE RACE” ο οποίος είναι 33 χλμ με 2450 μέτρα θετική υψομετρική, μια πανέμορφη διαδρομή με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Ο αγώνας «PORTITSA TRAIL» είναι 10 χιλιομέτρων με 650 μέτρα θετική υψομετρική και είναι ένας αγώνας που αν και απαιτητικός μπορούν να τον επιχειρήσουν ακόμη και αρχάριοι δρομείς.

Τα πρώτα χιλιόμετρα των δύο διαδρομών είναι κοινά. Έτσι ξεκινώντας από το ιστορικό χωριό Σπήλαιο, οι δύο αγώνες κατευθύνονται προς το επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας και επιστρέφουν στο Σπήλαιο μέσα από πανέμορφα μονοπάτια. Εκεί τελειώνει ο μικρός αγώνας των 10 χιλιομέτρων. Ο μεγάλος αγώνας συνεχίζει και από παλιά ξεχασμένα μονοπάτια, τα οποία καθαρίστηκαν και συντηρήθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου μας, διασχίζει αριστουργήματα αρχιτεκτονικής, παλιά τοξωτά γεφύρια και αφού σκαρφαλώσει στην κορυφή του Όρλιακα, καταλήγει και πάλι στο Σπήλαιο.

Εκτός από τους δύο αγώνες έχουν προγραμματιστεί και δύο εκδηλώσεις για τους επισκέπτες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να πάρουν μέρος σε κάποιον από τους αγώνες. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί μια ποδηλατοβόλτα στους δασόδρομους του Όρλιακα και ένας περίπατος 4 περίπου χιλιομέτρων στο φαράγγι της Πορτίτσας.

Η βόλτα με το ποδήλατο θα ξενικήσει από το Σπήλαιο και μέσα από τους δασικούς δρόμους θα κατευθυνθεί στο σημείο «Αετοφωλία της Πίνδου». Οι ποδηλάτες κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα απολαύσουν το απαράμιλλης ομορφιάς δάσος του Όρλιακα θα περάσουν από πηγές, θα θαυμάσουν τη θέα από ψηλά και θα καταλήξουν μετά από περίπου χιλιόμετρα στο Σπήλαιο.

Η περιπατητική διαδρομή θα ξεκινήσει από το χωριό Σπήλαιο και θα κατευθυνθεί και αυτή προς το φαράγγι της Πορτίτσας. Οι περιπατητές αφού θαυμάσουν το πανέμορφο τοπίο θα ενημερωθούν από έμπειρο συνοδό για την ιστορία της περιοχής και θα επιστρέψουν στο Σπήλαιο από το πετρόχτιστο μονοπάτι.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα διεξαχθεί το «πέτουρα πάρτυ», μια συνάντηση γευσιγνωσίας με τα παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής. Επίσης θα γίνει ομιλία – ανταλλαγή απόψεων με τον πρωταθλητή δρομέα κ. Νικόλαο Καλοφύρη.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να μετακινηθούν από τα Γρεβενά προς το Σπήλαιο με λεωφορείο που παραχωρεί ο Δήμος Γρεβενών. Το πρόγραμμα του λεωφορείου θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
15:00 – 21:00            
Υποδοχή αθλητών και επισκεπτών στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σπηλαίου Γρεβενών και παραλαβή αριθμών από τη γραμματεία και για τους δύο αγώνες.
15:00 – 16:00
Εγγραφές για την ποδηλατοβόλτα – Προετοιμασία ποδηλάτων και ποδηλατών
16:15
Ενημέρωση για την διαδρομή της ποδηλατοβόλτας
16:30
Εκκίνηση ποδηλατοβόλτας
19:00 – 20:00
Πέτουρα πάρτυ
20:00 – 21:00
Ομιλία από τον τον κ. Καλοφύρη Ιωάννη με θέμα «Ορεινό τρέξιμο»
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

07:00 – 08:00  
Παραλαβή αριθμών για τον αγώνα  «Orliakas Adventure Race» 33χλμ.
08:15 
Τεχνική ενημέρωση αθλητών  για τον αγώνα «Orliakas Adventure Race» 33χλμ.
8:30              
Εκκίνηση αγώνα «Orliakas Adventure Race» 33 χλμ.
8:45 – 10:00           
Παραλαβή αριθμών για τον αγώνα «Portitsa Trail»  10 χλμ.
8:45 – 11:00
Εγγραφές περιπατητών για την διαδρομή «Περίπατος στο φαράγγι» 4 χλμ.
10:15
Τεχνική ενημέρωση αθλητών του αγώνα «Portitsa Trail»  10 χλμ.
10:30                        
Εκκίνηση αγώνα «Portitsa Trail»  10 χλμ.
11:15
Τεχνική ενημέρωση περιπατητών για την διαδρομή «Περίπατος στο φαράγγι» 4 χλμ.
11:20            
Πιθανή άφιξη πρώτων αθλητών του αγώνα «Portitsa Trail»  10 χλμ.
11:30            
Εκκίνηση περιπατητών για την διαδρομή «Περίπατος στο φαράγγι» 4 χλμ.
12:00            
Πιθανή άφιξη πρώτων αθλητών του αγώνα Orliakas Adventure Race 33 χλμ.
16:30            
Λήξη Αγώνα –  Απονομές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: