ΣΙΝΕ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Φορτηγό έπεσε σε πεζούς στη Στοκχόλμη: Τρεις νεκροί από το τρομοκρατικό χτύπημα (video)

Το περιστατικό θυμίζει τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Νίκαια, Βερολίνο και Λονδίνο
Η σουηδική αστυνομία αντιμετωπίζει την τρελή πορεία του φορτηγού σαν τρομοκρατική ενέργεια


Μέχρι στιγμής η αστυνομία επιβεβαιώνει τρεις νεκρούς
Έχουν ακυρωθεί όλα τα δρομολόγια του μετρό
Η αστυνομία εκκενώνει την περιοχή

Ένα φορτηγό παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε εμπορικό κέντρο, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας οκτώ, σε μια τρομοκρατική επίθεση όπως την χαρακτήρισε ο σουηδός πρωθυπουργός.
Αμέσως επικράτησε πανικός, με τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν.

Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα η αστυνομία έχει περάσει σε μία σύλληψη, την οποία όμως δεν επιβεβαιώνει.

«Κανείς δεν έχει συλληφθεί μέχρι τώρα», λέει η αστυνομία σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

«Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πριν από λίγο η αστυνομία ανέφερε ότι διέταξε να εκκενωθεί ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Στοκχόλμης, μετέδωσε το TT.

Τα γραφεία της σουηδικής κυβέρνησης έχουν κλείσει και όλοι οι υπουργοί είναι ασφαλείς, δήλωσε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ελληνικό προξενείο στη Στοκχόλμη, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης ανάμεσα στα θύματα.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν δήλωσε πως «η Σουηδία έχει δεχθεί επίθεση» και ότι «όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση». Σύμφωνα με τον ίδιο ένας άνδρας συνελήφθη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για τον δράστη.

Ο Λεβέν, ο οποίος τη στιγμή που σημειώθηκε η επίθεση βρισκόταν καθ’ οδόν προς το Γκέτεμποργκ, έκανε αναστροφή και επιστρέφει στην πρωτεύουσα.

Ένας δημοσιογράφος της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet λέει ότι «κάτι συμβαίνει» στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό τον οποίο η αστυνομία εκκενώνει.

Η αστυνομία προχώρησε επίσης και σε εκκένωση των καταστημάτων κοντά στην περιοχή που σημειώθηκε η επίθεση καθώς θέλει να εξετάσει τι υπάρχει μέσα στο φορτηγό. Το φορτηγό είχε κλαπεί πριν την επίθεση.

Μάρτυρες κάνουν λόγο για σώματα που κείτονται στο δρόμο, τα οποία οι αστυνομικοί σκεπάζουν με κουβέρτες.


Η σουηδική αστυνομία, σύμφωνα με το Reuters, έλαβε ειδοποίηση και για πυροβολισμούς, ωστόσο πρόκειται για μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται.Σε κάθε περίπτωση το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.


Ακολουθήστε

PutentialTerrestrial @SamAsIAm


Watch on #Periscope: Looks like attack (Stockholm) https://www.pscp.tv/w/a7Y4tTMxMzU4NTJ8MXpxSlZiQmVNT1hKQv7OgCEcehnZTJD3_WgviLc6ISG6WdsK1Yr3vVtt57NU …
4:23 μ.μ. - 7 Apr 2017

Terribel @Terribel

Looks like attack (Stockholm) — Stockholm, Sverigepscp.tv


Retweet
"μου αρέσει"



Τι δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με μάρτυρες το όχημα εισέβαλε σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην περιοχή Drottninggatan, στο κέντρο της πόλης, με μεγάλη ταχύτητα.

«Είδα εκατοντάδες άνθρωποι να τρέχουν για να σωθούν», λέει αυτόπτης μάρτυρας στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet.

«Ήμουν σε ένα κατάστημα με παπούτσια όταν άκουσα τον κόσμο να ουρλιάζει, είδα το φορτηγό να πέφτει με φόρα στον απέναντι τοίχο», αφηγείται ένας άνδρας που βρέθηκε στο σημείο της πρόσκρουσης.

Ένας άλλος μάρτυρας περιγράφει τον πανικό, όταν το φορτηγό εμφανίστηκε ξαφνικά.
«Ένα μεγάλο φορτηγό ήρθε από το πουθενά. Δεν κατάφερα να δω τον οδηγό, το όχημα όμως ήταν εκτός ελέγχου».


Αυτόν τον άνδρα ψάχνει η σουηδική αστυνομία ΦΩΤΟ

Δυο φωτογραφίες ενός άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα η σουηδική αστυνομία και καλεί όποιον γνωρίζει κάτι να δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε επικοινωνία με τον άνδρα.

Η σουηδική αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει αν ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για την επίθεση στη Στοκχόλμη, ωστόσο – υπενθυμίζεται- ότι ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου, μέσα σε κατάστημα στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας δεν έχει εντοπιστεί.

Η σουηδική αστυνομία αναφέρει στο ανακοινωθέν ότι υπάρχει “ενδιαφέρον” για αυτό το άτομο, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο άνδρας που φαίνεται στις φωτογραφίες (από κλειστό κύκλωμα) είναι νεαρός σχετικά σε ηλικία και φορά κουκούλα.

Να σημειωθεί ότι το φορτηγό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση είχε κλαπεί.

Ο επικεφαλής του Επιχειρησιακού Τμήματος της Σουηδικής Αστυνομίας διένειμε στον Τύπο φωτογραφικό υλικό που ελήφθη από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης πολύ κοντά χρονικά στη στιγμή της επίθεσης. "Η φωτογραφία είναι ενός ατόμου που βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο εκείνες τις στιγμές. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό το άτομο" τόνισε ο αξιωματικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: