ΣΙΝΕ

Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Καλώς τα δεχτήκαμε! Που "χτύπησε" το πρώτο 40αρι της χρονιάς -Γέμισαν οι παραλίες

Το πρώτο... 40άρι της χρονιάς σημειώθηκε το Σάββατο. 

Συγκεκριμένα, στο...
Άργος η θερμοκρασία έφτασε τους 40.1°C.

Ο πρώτος μίνι - καύσωνας που χτύπησε τη χώρα ώθησε τον κόσμο στις παραλίες. Ειδικά στις πλαζ της Αττικής υπήρξε το αδιαχώρητο από νωρίς το πρωί.

Η απότομη άνοδος της Θερμοκρασίας ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να δώσει την Παρασκευή οδηγίες για την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών

Με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, αναφέρει ότι οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

Επισημαίνεται, ότι οι Δήμοι πρέπει να συμμετάσχουν στη συνολική προσπάθεια, μεριμνώντας εγκαίρως για την οργάνωση και διάθεση δροσερών και κλιματιζόμενων χώρων για το κοινό και γενικότερα να συνεργαστούν με τις Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο, εφόσον κριθεί αναγκαίο, εκτάκτων μεταβολών στα ωράρια λειτουργίας των διαφόρων υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στον περιορισμό της μετακίνησης μεγάλου αριθμού ατόμων κατά τις θερμότερες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: