ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

4ο Μνημόνιο: Η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ομιλία στη βουλή του βουλέυτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Βουλευτές, σήμερα είναι ημέρα λύπης και ντροπής. Σήμερα επιτέλους μας παρουσιάσατε και επισήμως το τέταρτο μνημόνιο. Μην ανησυχείτε, είναι...
δικό σας πολιτικό παιδί εξολοκλήρου. Είναι πολιτικό, κοινωνικό, πνευματικό παιδί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Προσπαθήσατε να το περάσετε με την προβιά της β΄ αξιολόγησης, με τον «Δούρειο Ίππο» της β΄ αξιολόγησης. Οι μάσκες, όμως, έπεσαν. Αποκαλύφθηκαν τα τερτίπια, αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη πολιτική απάτη των τελευταίων χρόνων. Σε δύο χρόνια δύο μνημόνια. Ναι, σε αυτό είστε πρώτοι. Ένα τέταρτο μνημόνιο με 5 δισ. σε περικοπές συντάξεων, μισθών, επιδομάτων, χωρίς λεφτά για τη χώρα από την άλλη, χωρίς την περιβόητη μείωση του χρέους. Αλήθεια, πού βρίσκεται αυτό; Στα αζήτητα. Λέγατε ότι αν δεν υπάρχει ρητή δέσμευση για το χρέος, δεν θα ψηφίσετε κανένα μέτρο.

Επιχειρείτε τη μεγαλύτερη φτωχοποίηση από όλα τα χρόνια της κρίσης. Φτωχοποιείτε εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχους, αγρότες, φτωχοποιείτε επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, τους πάντες. Επιχειρείτε, όμως, και τη χειραγώγηση του πολιτικού συστήματος. Δεν θα σας περάσει. Η δημοκρατία μας είναι πολύ ισχυρή και αντέχει σε όλες τις απόπειρες χειραγώγησης από εσάς.

Είναι, όμως, το πιο βαρύ και άδικο μνημόνιο. Περιλαμβάνονται μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από ένα χρόνο και προστέθηκαν, λόγω της δικής σας ανικανότητας και αποτυχίας. Από 12 δισ. παροχές της Θεσσαλονίκης, πήγαμε στα 14 δισ. ευρώ, συνολικό κόστος λογαριασμού Τσίπρα-Καμμένου. Υπάρχουν νέα μέτρα και για το 2017 και για το 2018. Μειώνεται από 1/1/2018 το επίδομα θέρμανσης στα 58 εκατ., νέα μείωση κατά 45 εκατ., από 107 εκατ.. Επί Ν.Δ. ήταν 210 εκατομμύρια.

Καταργούνται κοινωνικά επιδόματα, επιδόματα ανεργίας, οικογενειακά κ.λπ., 9.000.000 ευρώ, για το 2017 και 12.000.000 ευρώ, για το 2018. Η λιτότητα επεκτείνεται στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Οι ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ισοπεδώνουν τη μεσαία τάξη και φορτώνουν τα βάρη στους αδύνατους. Χάνονται δύο συντάξεις και ένας μισθός. Επιβαρύνονται με αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές 1.400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ρώτησε προηγουμένως, Υπουργός της Κυβέρνησης, προκαλώντας την κοινή γνώμη και όλους εμάς, εάν διαφωνούμε με κάποια από τα αντίμετρα. Ναι, διαφωνούμε με όλα. Διαφωνούμε, γιατί είναι ψίχουλα ντροπής. Διαφωνούμε, γιατί μοιράζετε συσσίτια ενώ οι Έλληνες θέλουν δουλειά.

Το άρθρο 15, σας ξεγυμνώνει. Το ΔΝΤ αποφασίζει εάν αφορούν μόνο στο μέρος της υπέρβασης, αφού ψηφιστούν 5 δις μέτρα, αφού διασφαλιστούν πλεονάσματα 5,5%. Η ανάπτυξη πέφτει στο 1,8% από 2,7% και βλέπουμε. Και όλα αυτά, κύριοι συνάδελφοι, επειδή ο κ. Τσίπρας, ήθελε χρόνο για να πείσει τους ψηφοφόρους του, ότι δήθεν διαπραγματεύεται. Από ένα αχρείαστο 3ο Μνημόνιο, πάμε σε ένα επώδυνο 4ο Μνημόνιο, που υποθηκεύει το μέλλον του ελληνικού λαού, αλλά και άλλες κυβερνήσεις. Αντί, λοιπόν, να σκύψετε το κεφάλι και να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό επιχειρείτε να τον παραπλανήσετε παρουσιάζοντάς το ως επιτυχία. Μια άνευ προηγουμένου πολιτική απάτη. Ο λαός όμως έχει και μνήμη και κρίση, όταν θα έρθει η ώρα θα σας απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στέλνοντάς σας στα έδρανα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.


Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: