ΣΙΝΕ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ, Ο "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ": Από τα πιο ισχυρά φάρμακα της φύσης...

Έχει μελετηθεί σε πλήθος ερευνών για σχεδόν όλες τις ασθένειες, σε πολλά συστήματα του οργανισμού και τα ερευνητικά δεδομένα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Εμφανίζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση:
σε αντίθεση με τα συνθετικά φάρμακα, που συνήθως δρουν ενάντια σε ένα μονοπάτι φλεγμονής, ο φυσικός κουρκουμάς μειώνει την φλεγμονή μέσω της επίδρασής του σε πολλούς φλεγμονώδεις στόχους.

Επίσης, είναι ένα πολύ ικανό αντιοξειδωτικό, που μπορεί να εξουδετερώνει τις ασταθείς, αντιδραστικές ελεύθερες ρίζες. Αυτές είναι μόρια που τους λείπει ένα ηλεκτρόνιο και προκειμένου να σταθεροποιήσουν τη δομή τους, "κλέβουν" ηλεκτρόνια από τα γειτονικά μόρια, δημιουργώντας μια άλλη ελεύθερη ρίζα σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή η αλυσιδωτή αντίδραση της δημιουργίας ελεύθερων ριζών μπορεί να είναι καταστροφική σε κυτταρικό επίπεδο (αυτό είναι το οξειδωτικό στρες), που μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και χρόνια νοσήματα- συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Ο κουρκουμάς, όπως και τα άλλα αντιοξειδωτικά, μπορεί να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, χωρίς να γίνει το ίδιο το μόριο ασταθές. Η ικανότητά του να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες είναι εξαιρετικά ισχυρή.

Η κουρκουμίνη έχει αντιοξειδωτική αξία πάνω από 1.500.000 ανά 100γρ| Πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτή των blueberries (6.552), των φραουλών (3.577) ή της σκόνης μαύρης σοκολάτας (40.200), που είναι γνωστά αντιοξειδωτικά.

Τα 10 πιο σημαντικά οφέλη υγείας από την κατανάλωση κουρκουμά είναι:

Είναι μια φυσική αντιφλεγμονώδης ουσία.
Αυξάνει δραματικά την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.
Περιέχει βιοενεργές χημικές ουσίες με ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες.
Προάγει την ενεργοποίηση νευροτροφικού παράγοντα που προέρχεται από τον εγκέφαλο και σχετίζεται με βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας και με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικών νοσημάτων.
Οδηγεί σε πολλές λειτουργικές βελτιώσεις που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη (και ίσως θεραπεία) μερικών μορφών καρκίνου.
Μπορεί να είναι χρήσιμος στην πρόληψη και θεραπεία της νόσου Alzheimer.
Οι ασθενείς με αρθρίτιδα ανταποκρίνονται πολύ καλά στην λήψη συμπληρωμάτων κουρκουμά.
Έρευνες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη έχει πολύ καλά αποτελέσματα ενάντια στην κατάθλιψη.
Μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση του γήρατος και στην καταπολέμηση χρόνιων νοσημάτων λόγω ηλικίας.

Vassia Manika
vassiacoaching.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: