ΣΙΝΕ

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Παύλος Λαζαρίδης: Θέλω τον Ερμή πρωταγωνιστή

Ανέλαβε τη προεδρία του Ερμή πριν 2 χρόνια. 
Δημιούργησε μια δυνατή διοίκηση από αξιόλογους ανθρώπους αλλά πάνω από όλα...
πολύ καλούς χαρακτήρες με όρεξη για δουλειά.

Η πρώτη χρονιά ήταν αναγνωριστική και έχασε την άνοδο 8 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Άγιο Παντελεήμονα.

Φέτος όμως ο Παύλος Λαζαρίδης κατάφερε να φέρει την ομάδα εκεί που όλος ο κόσμος του Αμυνταίου ήθελε να δει τον Ερμή στη Γ΄ Εθνική.

Άνθρωπος φιλόδοξος, από τα καλύτερα ονόματα στο χώρο της δουλειάς του, με καθολική αναγνώριση στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας και όχι μόνο έβαλε σαν στόχο την άνοδο και τη πέτυχε.

«Αν δεν ανεβαίναμε φέτος θα σταματούσα» μας είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μια μέρα μετά την άνοδο.

Μας μίλησε για τους στόχους που έχει για τη Γ΄ Εθνική, τη πρόθεση του να ενεργοποιήσει το Γιώργο Λιάνη να συμμετέχει στη διοίκηση λέγοντας πως η θέση του προέδρου δεν είναι αποτελεί κάτι δεσμευτικό για αυτόν.

Μας είπε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα στη συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω:

Ερ.: Κύριε Λαζαρίδη βρίσκεστε σαν πρόεδρος στην ομάδα του Ερμή Αμυνταίου τα 2 τελευταία χρόνια. Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε και κάντε ένα απολογισμό των 2 αυτών χρόνων;

Π.Λ.: Αποφάσισα να πάω στην ομάδα μετά από την προτροπή κάποιων ποδοσφαιριστών που ήταν και στη διοίκηση και οι οποίοι παρέμειναν σε αυτή και με βοήθησαν πάρα πολύ και ήταν πολύτιμοι αρωγοί στη προσπάθεια μου.

Ο πρώτος χρόνος ήταν αναγνωριστικός. Έθεσα σα στόχο να γίνουν τα γήπεδα και οι υποδομές και να κάνουμε μια αξιόλογη ομάδα. Ναι είναι ανταγωνιστική. Τίποτα παραπάνω.

Καταφέραμε και φτιάξαμε το κεντρικό γήπεδο όπως επίσης και 3 βοηθητικά από τα οποία το ένα έχει και φωτισμό.

Στη πρώτη χρονιά αν και δεν είχαμε σχεδιάσει την ομάδα να ανέβει, μέχρι και ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη του τελευταίου παιχνιδιού ήμασταν έτοιμοι να αναδειχτούμε πρωταθλητές και να πάμε στα μπαράζ για την άνοδο.

Τελικά ο Άγιος μας ισοφάρισε και πήγε αυτός.

Εδώ ρωτήσαμε το κ. Λαζαρίδη αν έτσι όπως χάθηκε το πρωτάθλημα άφησε μια πίκρα αλλά η απάντηση του είναι κατηγορηματική:
«Προσωπικά δεν μου άφησε καμία πίκρα. Γιατί πολύ απλά δεν ήταν στόχος η άνοδος». Και συνεχίζει:

Φέτος όμως αλλάξανε τα πράγματα. Η ομάδα σχεδιάσθηκε από την αρχή για το πρωτάθλημα. Περάσαμε από 1000 κύματα. Αλλάξανε πολλοί ποδοσφαιριστές, είχαμε μεγάλη δυσκολία στην αρχή στη εύρεση ποδοσφαιριστών. Κάναμε κάποιες διορθωτικές κινήσεις τον Οκτώβριο ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα άλλαξε και 2 προπονητές. Ξεκίνησε τη προετοιμασία ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέχεια ανέλαβε ο κ. Κοτζαφίλιος που ήταν βοηθός και ακολούθως ήρθε ο κ. Σιαπανίδης και προχωρήσαμε στην ενίσχυση της ομάδας. Τον Οκτώβρη λοιπόν ήρθαν οι Θεοδουλίδης, Πασχαλίδης και ο Σερσέμης και το ρόστερ ολοκληρώθηκε το Γενάρη με τον ερχομό του Ηλία Σολάκη και Γιώργου Μαυροματίδη.

Μεταγραφές που σίγουρα ταράξανε τα νερά όπως λες αλλά και που έδειξαν το στόχο της διοίκησης να κάνει μια ομάδα που όχι μόνο θα πάρει το πρωτάθλημα αλλά και να έχει μια υποδομή αν ανέβει στη Γ΄ Εθνική.

Έτσι η ομάδα βρήκε ρυθμό από ένα σημείο και μετά και φτάσαμε στα play-off.

Ερ.: Εκεί μπήκατε με μειονέκτημα αλλά μάλλον δεν σας ανησύχησε αυτό, έχοντας πίστη στην ομάδα σας.
Π.Λ.: Κάναμε 6 παιχνίδια. Τα 4 τα κερδίσαμε και με το βασικό μας αντίπαλο είχαμε 2 ισοπαλίες. Στην ισοπαλία εκτός αν έπρεπε να κερδίσει κάποιος ήμασταν εμείς ενώ στην έδρα μας είχαμε ένα ιδιόμορφο παιχνίδι όπου μας ευνοούσε και η ισοπαλία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι να ήμαστε κακοί απλά να μην είμαστε πολύ πιεστικοί. Πιστεύω ότι πανάξια γίναμε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.

Ερ. Υπήρξε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος που φοβηθήκατε ότι η φετινή χρονιά θα πάει και πάλι χαμένη;
Π.Λ.: Χαμένη όχι. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Ειδικά όταν έχεις αντίπαλο μια ομάδα καλή, δεμένη και δυνατή για χρόνια, που έχει στο πάγκο της ένα πολύ ικανό προπονητή, ικανότατο καλό γνώστη του Φλωρινιώτικου Ποδοσφαίρου το Στέλιο Νταμπίζα και μια διοίκηση πολύ καλά οργανωμένη.

Άρα όλα ήταν ανοιχτά και όλα πιθανά.

Αλλά φαινόταν πως αυτή η ομάδα του Ερμή έχει το κάτι παραπάνω.

Αυτό φάνηκε καθαρά στα paly-off.

Ερ.: Εδώ να σας κάνω μια ερώτηση εκ του ασφαλούς. Αν η ομάδα δεν ανέβαινε και φέτος θα κάνατε και 3η προσπάθεια;
Π.Λ.: Νομίζω όχι. (απαντάει κατηγορηματικά ο κ. Λαζαρίδης). Το ήξεραν και οι ποδοσφαιριστές μου . Νομίζω πως δεν θα έμενα στην ομάδα. Γιατί κατά τα λεγόμενα του προπονητή μου του Σιαπανίδη του Δημήτρη η ομάδα είχε τη δυνατότητα να σταθεί ακόμα και στη Γ΄ Εθνική. Άρα έπρεπε να του δείξω εμπιστοσύνη σε αυτά που έλεγε.

Ερ.: Πιο νωρίς στη χρονιά είχατε την απώλεια του κυπέλλου. Η απώλεια αυτή σας πείσμωσε περισσότερο από να σας απογοητεύσει;;
Π.Λ.: Όσο και να σας φαίνεται περίεργο αυτό που θα σας πω η Βεύη έγινε πανάξια κυπελλούχος. Γιατί κατάφερε να αποκλείσει τον Άγιο Παντελεήμονα και να κερδίσει στο τελικό εμάς. Άρα δεν μπορείς να της αφαιρέσεις τίποτα από αυτό που κατάφερε. Φάνηκε πιο έτοιμη και πιο αποφασισμένη. Όταν εγώ προσπαθούσα να ρίξω τους τόνους και να τονίζω σε όλους ότι δεν θα είναι ένα εύκολα παιχνίδι κανείς δεν άκουγε. Δεν ήθελα να δικαιωθώ αλλά δυστυχώς ήμουν ο μοναδικός στο τέλος που δικαιώθηκα αφού όλοι πίστευαν ότι είχαμε ήδη το κύπελλο Άρα δεν μας έφερε απογοήτευση αφού δεν παίξαμε καλά.

Ερ.: Ο Ερμής είναι μια ιστορική ομάδα, μια ομάδα που ξεκίνησε να υπάρχει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και του χρόνου συμπληρώνει 100 περίπου χρόνια ιστορίας. 100 χρόνια Ιστορίας και άνοδος μαζί, πόσο σημαντική είναι για εσάς αυτή η άνοδος;
Π.Λ.: Νομίζω ότι αυτό που γράψατε «Μεθυσμένη Πόλη το Αμύνταιο» είναι πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα την οποία δεν ντρέπομαι να το πω πως είμαι 58 χρονών και τέτοιες όμορφες στιγμές και τόσο πάθος για αυτή την άνοδο από τον κόσμο και τους φιλάθλους του Ερμή δεν έχω βιώσει και ας ασχολούμαι με τον αθλητισμό 30 χρόνια. Ήμουν και πρόεδρος παλιότερα πριν 15 χρόνια και ήμουν αυτός που την ανέβασα στη Δ΄ Εθνική. Αλλά δεν ήταν το ίδιο.

Ερ.: Αυτό το πάθος το διαπιστώσαμε και εμείς με τη παρουσία τόσων πολλών φιλάθλων στο παιχνίδι με τον Άγιο. Φάνηκε η δίψα του κόσμου να έρθει η άνοδος και η πόλη να γίνει γνωστή και για τον Ερμή. Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στο κόσμο;
Π.Λ.: Δεν έχω να στείλω κανένα μήνυμα. Τώρα έχει δουλειά. Τη προσεχή Τετάρτη θα κάνουμε γενική συνέλευση από την οποία θα προκύψει το νέο Δ.Σ. αφού η θητεία του τωρινού έληξε.

Αυτό που ζητάω είναι όλοι οι φορείς της πόλης και όχι μόνο οι φίλαθλοι να δώσουν το παρών και μέσα από τη Γ.Σ. να τεθούν οι προβληματισμοί και να δω και εγώ τι θέλουμε να κάνουμε για την επόμενη χρονιά και ποιοι είναι οι στόχοι.

Ενημερώνω πως σε περίπτωση που υπάρχουν οι προϋποθέσεις το Αμύνταιο να γίνει η μητρόπολη του ποδοσφαίρου στη περιοχή και να μπει με αξιώσεις στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής θα δηλώσω παρών. Διαφορετικά δεν θα συνεχίσω.

Ερ.: Δηλαδή κ. Λαζαρίδη θέλετε πάντα να έχετε πρωταγωνιστικούς στόχους;
Π.Λ.: Για να μπορέσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική πρέπει να κοιτάει ψηλά και να πρωταγωνιστήσει. Αλλά αυτό δεν μπορώ να το κάνω μόνος. Δεν έχω τη δυνατότητα να τη πάω μόνος μου εκεί που θέλω και πιστεύω. Φέτος χρειάζομαι βοήθεια από ανθρώπους που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν. Εάν θελήσουν να το κάνουν τους είπα θα είμαι παρών. Και θέλω να πω ότι δεν χρειάζεται να είναι και από τη θέση του προέδρου.

Ερ.: Δηλαδή κύριε Λαζαρίδη θα δεχτείτε και να μην είστε πρόεδρος στο νέο σχήμα.Π.Λ.: Φυσικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό.

Ερ.: Σας έχει πλησιάσει κάποιος που θέλει να συμμετέχει στη νέα προσπάθεια.Π.Λ.: Μέχρι τώρα μόνο για συγχαρητήρια με έχουν πάρει. Αλλά και αυτά έχουν ημερομηνία λήξης. Τα προβλήματα και η πρόκληση της Γ΄ Εθνικής είναι μπροστά και πρέπει να ήμαστε σε εγρήγορση. Αυτά λέω σε όσους μου τηλεφωνούν και ίσως κάποιοι μετάνιωσαν που με πήραν για συγχαρητήρια.

Ερ.: Κύριε Λαζαρίδη, έξι ομάδες από τη Δυτική Μακεδονία θα βρίσκονται στην Γ Εθνική Κατηγορία. Τα σημαίνει ποδοσφαιρικά για την Περιφέρεια. Αναβαθμίζεται το ποδόσφαιρο;
Π.Λ.: Σαφώς και δίνουν άλλη προοπτική σε κάθε ομάδα ξεχωριστά. Δηλαδή τις δίνει τη δυνατότητα να είναι ανταγωνιστικές τουλάχιστον στις άλλες ομάδες και να προσπαθούν για το καλύτερο αφού θα είναι θεωρητικά στον ίδιο όμιλο. Όλα αυτά μαζί φυσικά και ωθούν το ποδόσφαιρο παραπάνω.

Ερ: Κύριε Λαζαρίδη έχετε πετύχει στον Ερμή κάτι που πολλοί πρόεδροι προσπαθούν. Να έχουν δηλαδή μια δυνατή διοίκηση με πολλά άτομα που είναι συνέχεια κοντά σου και στην ομάδα και έχουν πολύ όρεξη για δουλειά. Κάτι που είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και εμείς.Π.Λ.: Εγώ τα τελευταία 22 χρόνια εργάζομαι στη Πτολεμαΐδα. Όλα αυτά τα παιδιά και ο κόσμος του Αμυνταίου είδαν ότι ήρθα στο Αμύνταιο γιατί θέλω να προσφέρω. Εμένα η θέση του προέδρου δεν έχει να μου προσφέρει τίποτα. Ούτε δόξα, ούτε χρήματα. Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι ότι χάνω και ώρες εργασίας γιατί και η δουλειά μου είναι δύσκολη. Το ποδόσφαιρο το αγαπώ. Το υπηρετώ από μικρό παιδί και αποφάσισα να συνεχίσω να το υπηρετώ στη πόλη και στο νομό που μεγάλωσα. Τα άτομα λοιπόν που έχω στη διοίκηση αλλά και ο κόσμος του Αμυνταίου εκτίμησαν αυτό που κάνω και είναι δίπλα μου.

Και εδώ θέλω να πω ότι όπου χτυπήσαμε για κάποια χορηγία ή βοήθεια δεν μας αρνήθηκαν πουθενά. Μα πουθενά.

Ερ.: Νιώθετε την ανάγκη να ευχαριστήσετε κάποιον;Π.Λ.: Ναι θέλω να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τη διοίκηση μου που ήταν πάντα δίπλα μου, τον κόσμο της πόλης, τους χορηγούς μας, το Μιχάλη Παρλάνη και το Ξενοδοχείο ΑΤΕΡΟΝ, , τη ΔΕΗ και πιο συγκεκριένα τους κ. κ. Λοβάτση Αναστάσιο, Μούκα, Πετρίδη Ιωάννη και Ζαραφίδη Δημήτριο για τη πολύτιμη βοήθεια στη δημιουργία 3 βοηθητικών γηπέδων και τέλος τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και όλους όσους βοήθησαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επίτευξη της ανόδου.

Ερ.: Ο Δήμος Αμυνταίου είναι δίπλα σας;Π.Λ.: Για να είμαι δίκαιος. Αν πω ότι έχω παράπονα είναι αλήθεια. Αν πω ότι δεν κάνουν και τίποτα θα είμαι άδικος και είναι ψέμα. Ο Δήμος γκρινιάζει λέγοντας πως δεν έχει λεφτά.

Αλλά είναι γεγονός ότι όταν θέλουμε κάποια πράγματα υπάρχουν 2 αντιδήμαρχοι που τους έχουμε πολύ κοντά και οι ποίοι προσπαθούν να λύσουν ότι προβλήματα έχουμε.

Ο δήμαρχος μας δέχεται μας κατανοεί αλλά λέει ότι αυτές είναι οι δυνατότητες του δήμου. Πιστεύω όμως ότι φέτος θα είναι μεγαλύτερη η βοήθεια του.

Δεν μπορώ να αδικήσω το Δήμο. Δεν έκανε αυτά που θέλαμε αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν έκανε και τίποτα.

Ερ.: Το πολύ καλό όνομα που έχει ο σύλλογος στην οικονομική συνέπεια του πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στη προσπάθεια ενίσχυση του τη νέα χρονιά, στη προσέγγιση παικτών;
Π.Λ.: Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος. Αυτή η κρίση που έχουμε σου δίνει τη δυνατότητα με μια σωστή οργάνωση και με ένα σωστό και υγιή προγραμματισμό να κάνεις μια πάρα πολύ καλή ομάδα που ίσως δεν θα μπορούσες να τη κάνεις σε άλλες εποχές.

Ερ.: Όταν αναλάβατε την ομάδα θέσατε σαν στόχο και τη βελτίωση των Ακαδημιών. Καταφέρατε να μπείτε και στο δίκτυο του ΟΠΑΠ που είναι πολύ σημαντικό. Είστε ευχαριστημένος από την οργάνωση τους;
Π.Λ.: Κάναμε κάποια πράγματα αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος και κυρίως από μένα τον ίδιο. Έπρεπε να ασχοληθώ περισσότερο με τις Ακαδημίες αλλά δεν είχα το χρόνο και τη δυνατότητα να το κάνω είναι η αλήθεια. Έτσι δεν έμεινα ευχαριστημένος πρώτο από τον εαυτό μου αλλά και από τη διαδικασία.

Βέβαια από το πρώτο χρόνο που πήγα, ήμασταν καλύτερα φέτος και ελπίζω να οργανωθούμε καλύτερα του χρόνου. Γιατί φέτος με την ιδέα του πρωταθλητισμού και τα προβλήματα της μεγάλης ομάδας άφησα πίσω τις ακαδημίες.

Ερ.: Αν ξανά είστε στο τιμόνι της ομάδας έχετε κάνει κάποιες σκέψεις για προπονητή και ρόστερ;;
Π.Λ.: Κοιτάξτε αν παραμείνουμε στη διοίκηση θα ακολουθήσουμε το «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει άρα δεν αλλάζει και ο προπονητής». Ο Δημήτρης Σιαπανίδης και οι βοηθοί του θα συνεχίσουν αν βέβαια θέλουν και αυτοί.

Ερ.: Κ. Λαζαρίδη κεφάλαιο ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ. Ξέρουμε πόσο τον αγαπάτε και πολλοί φίλαθλοι θα σας θέλανε στο τιμόνι του. Εσείς τι έχετε να πείτε;;Π.Λ.: Ο Εορδαϊκός ήταν η ομάδα που ερχόμουν με οτο- στοπ να τη δω. Το έχω πει πολλές φορές. Στα 22 χρόνια πέρασαν πολλοί πρόεδροι από τον Εορδαϊκό. Όλους προσπάθησα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου να τους βοηθήσω. Κάτι όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε αυτή. Κάποιοι τη θέλουν δυνατή αλλά να είναι από έξω με κριτική και μέσα δεν λειτουργεί καλά. Πλέον δεν έχω ούτε το χρόνο αλλά ούτε να βοηθήσω άλλο. Αλλά όλα αυτά τα χρόνια κάτι έχω κάνει για αυτόν.

Ερ.: Κύριε Λαζαρίδη τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στο κόσμο του Αμυνταίου; Τι να περιμένει από την ομάδα;Π.Λ.: Στο κόσμο του Αμυνταίου δεν θέλω να στείλω κανένα μήνυμα. Περιμένω από αυτούς το μήνυμα. Με ξέρουν με γνωρίζουν από μικρό εκεί έχω μεγαλώσει, Τα 2 τελευταία χρόνια έχω έρθει στην ομάδα θέλω να τους ευχαριστήσω για την αγάπη που μου έχουν δείξει αφού είναι πολύ δύσκολο να χάνεις την άνοδο πέρσι και πάνω από 1000 άτομα να σου λένε δεν πειράζει. Μεγάλη υπόθεση το ξέρεις καλά.

Κριτήριο για μένα θα είναι τι θέλουν αυτοί και να μου το δείξουν. Από εκεί και πέρα θα με βρουν δίπλα τους. Εγώ δεν μένω σε ομάδα που θα έχει ρόλο κομπάρσου. Το Αμύνταιο έχει τις δυνατότητες και μπορεί να έχει ρόλο πρωταγωνιστή. Αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω προς πάσα κατεύθυνση και ειδικά στον άνθρωπο που έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από πολλές θέσεις το βουλευτή μας και παλιό υπουργό Γιώργο Λιάνη αλλά και σε κάποιους σημαντικούς οικονομικά παράγοντες της κοινωνίας του Αμυνταίου.

Ερ.: Σκέφτεστε να προτείνετε στο κ. Λιάνη κάποια θέση έτσι ώστε η ομάδα να αποκτήσεις ακόμα μεγαλύτερο κύρος;Π.Λ.: Όχι μόνο σκέφτομαι αλλά είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Για αυτό σας είπα είναι κάποια πράγματα που πρέπει να δούμε. Τα οποία θα με κάνουν να μείνω στην ομάδα. Ένα από αυτά είναι και αυτό.

Ερ.: Κλείνοντας θέλετε να αφιερώσετε κάπου την άνοδο:Π.Λ.: Επειδή είμαι παππούς πραγματικά το αφιερώνω -και ας με συγχωρέσουν όλοι- στα 2 μου εγγόνια στο μεγάλο το Γιώργο που είναι 3 χρονών (όταν το ρωτήσαμε τι ομάδα είναι μας είπε ΑΕΚ και Ερμής) και στο τζούνιορ Παυλάκη που είναι μόλις λίγων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: