ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σε θέλει αλλά δεν λέει να κάνει το πρώτο βήμα; Με αυτά τα κολπάκια θα τον κάνεις να το κάνει χωρίς να πάρει χαμπάρι.

Το μεγαλύτερο παράπονο που έχουν οι γυναίκες σήμερα είναι ένα: Το ότι δεν τους ζητάνε εύκολα οι άντρες να βγουν.

Είτε είναι σε ένα μπαρ, είτε σε...

ένα πάρτι, ακόμη και σε κοινή παρέα. Οι περισσότεροι άντρες θα προτιμήσουν μια εντελώς safe επιλογή του να βρεθείτε σε κοινή παρέα. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι άντρες είναι αυτό που θα λέγαμε κότες.

Το βλέπω από τους φίλους μου, το βλέπω από τα ξαδέρφια μου. Κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να γνωρίσει μια κοπέλα στο πρώτο ραντεβού. Κάποιος θα τη γνωρίσει στο μπαρ που συχνάζει, θα κοιμηθεί πρώτα μαζί της και μετά ίσως -όχι πάντα φυσικά- να της πει να βγουν. Κάποιος άλλος θα τις στέλνει μανιακά μηνύματα μέχρι να την μάθει και τελικά να μην θέλει καν να βγει μαζί της, ή όταν θα βγουν επιτέλους θα είναι σαν να γνωρίζονται καιρό. Γιατί θα γνωρίζονται.

Και τότε οι γυναίκες νιώθουν μια τρομερή ανασφάλεια για το αν είναι προσιτές ή ακόμα κι αν είναι όμορφες. Φτιάχνονται δύο ώρες κάθε Παρασκευή για να μην τους μιλήσει κανείς εκτός από την κοινή τους παρέα και γυρνούν σπίτι τους, όπως θα έλεγε και η μαμά μου, “κώτσοι”. Τότε αρχίζουν την μελέτη για εκατομμυριοστή φορά, “Πως να αποκτήσεις το σώμα των μοντέλων της Victoria’s Secret” ή “Πως να κάνεις την πρώτη κίνηση” με την αυτοπεποίθηση να πιάνει κόκκινο.

Μετά λοιπόν, από μερικές βραδιές έξω και μερικές συζητήσεις με τα αγόρια της παρέας, καταλήξαμε σε μερικά πολύ βασικά πράγματα που πρέπει και μπορεί μια γυναίκα να κάνει για να της ζητήσει κάποιος να βγουν. Χωρίς καν να του μιλήσει.

1) Να είσαι ο εαυτός σου. Πιο κλισέ ατάκα, πεθαίνεις. Όμως στην πραγματικότητα ισχύει. Όχι με την έννοια του, να είσαι ο εαυτός σου γιατί όλοι άλλοι είναι πιασμένοι αλλά με την έννοια του να μην είσαι πολύ στημμένη. Να μην βάζεις 293264 φίλτρα στο Instagram και να μην κοιτάζεις επίμονα όποιο αρσενικό περνάει την πόρτα ενός μπαρ. Ξεκόλλα και πέρνα καλά. Και ίσως κάποιος τότε σε πλησιάσει για να δει πως είσαι, τι κάνεις, τα νέα σου.

2) Να είσαι κομψή. Κανείς δεν θέλει το κορίτσι που ντύνεται για να μην δείχνει ντυμένο. Εκείνο που θα βγει με έξω το στήθος, το πόδι, την πλάτη. Μισό λεπτάκι ρε κορίτσια, αλλά αλήθεια τώρα; Θέλετε να σας ζητήσει κάποιος να βγείτε ενώ βγαίνετε έξω σχεδόν γυμνές; Και μετά τσαντίζεστε που σας ζητάει να γυρίσετε σπίτι (του) μαζί απόψε. Δεν ξέρω για τους δικούς σας φίλους αλλά οι δικοί μου ζητούν να βγουν ραντεβού με κοπέλες που ξέρουν να στέκονται. Με κοπέλες που αφήνουν στην φαντασία τους το σουτιέν που φορούν και δεν βγάζουν την μπλούζα από το μαγαζί που πίνουν το πρώτο ποτό. Αλλά πάλι, αυτοί είναι οι δικοί μου φίλοι. Οι δικοί σου μπορεί να ναι απ’ το χωριό και να μη τους ξέρω.

Χειρότερος εφιάλτης ενός άντρα είναι μια γυναικοπαρέα που γελούν, μιλούν και πίνουν. Γιατί για να μιλήσει σε μια, πρέπει να μιλήσει σε όλες. Άντε τώρα να κάνει όλη αυτή τη διαδικασία. Καμία όρεξη. Και λέω καμία όρεξη γιατί σε περίπτωση που δεν μας αρέσει δεν θα έχει δύο μάτια πάνω του αλλά οκτώ.

4) Χαμογέλα. Χωρίς καμία επεξήγηση. Το χαμόγελο είναι κάτι που σε κάνει πιο προσιτή. Και πιο όμορφη.

5) Μάθε τα όριά σου. Στο ποτό κυρίως. Οι ειδικοί προτείνουν να μην πίνεις πάνω από δύο ποτά όταν βγαίνεις ραντεβού γιατί μετά αρχίζεις και αφήνεσαι. Το ίδιο ισχύει και όταν δεν είσαι σε ραντεβού αλλά είσαι στο οπτικό πεδίο κάποιου που σου αρέσει. Μην γινόμαστε ρεζίλι είναι κρίμα. Όταν θα έρθει να σου μιλήσει θα είσαι σαν να έχεις περάσει βαρύ εγκεφαλικό. Δε θέλεις.

6) Μην ρίξεις τα standards σου. Τις περισσότερες φορές που οι γυναίκες θέλουν όλους εκείνους που δε τις θέλουν πίσω, πιστεύουν πως κάτι πάει λάθος με αυτές. Πως ίσως παραείναι καλοί εκείνοι και σιγά μην τις κοιτούσαν ποτέ. Όμως στην πραγματικότητα είναι απλώς χαζό. Το να χαμηλώσεις τα standards σου και να σε απορρίψουν είναι ακόμη χειρότερο από το να μην προσπαθείς για εκείνο που θέλεις. Γιατί ακόμη κι αν βγει με εκείνον που δεν σου κάνει 100%, θα τον απορρίψεις εσύ μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: