ΣΙΝΕ

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Μαθητής λιποθύμησε στην τάξη κρατώντας την αναπνοή του!Μετά την "μπλέ φάλαινα" ήρθε η "δοκιμασία της Ντομάτας"

Η «δοκιμασία της ντομάτας» και η σύνδεση με το επικίνδυνο παιχνίδι «μπλε φάλαινα».

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό της Κατερίνης...

με θύμα μια 15χρονη που κινδύνευσε να πεθάνει παίζοντας το διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα», η Κρήτη συγκλονίζεται από τη λιποθυμία μαθητή δημοτικού μέσα στην τάξη εξαιτίας της «δοκιμασίας της... ντομάτας»!

Δεν είναι επιβεβαιωμένο αν το συγκεκριμένο περιστατικό εντάσσεται στο διαδικτυακό παιχνίδι «μπλε φάλαινα», που έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 300 νέους, ή αν πρόκειται για ένα επικίνδυνο «παιχνίδι» που προϋπήρχε.

Το απίστευτο συμβάν, που έχει αναστατώσει -όχι μόνο- το Ηράκλειο και έχει σημάνει συναγερμό σε εκπαιδευτικούς και γονείς, έγινε κατά τη διάρκεια του μαθήματος! Εντρομος ο δάσκαλος είδε τον λιπόθυμο μαθητή και προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Ο πατέρας και η μητέρα του, που ενημερώθηκαν άμεσα, έσπευσαν να πάρουν το παιδί, το οποίο στο μεταξύ είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του, αλλά επειδή δεν γνώριζαν τι ακριβώς είχε συμβεί, έκριναν αναγκαία την ιατρική εξέταση.

Ο παιδίατρος που εξέτασε το ανήλικο δεν εντόπισε κάτι και συνέστησε επιπλέον έλεγχο. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, υπό τον φόβο των εξετάσεων, το αγόρι αποκάλυψε το «επικίνδυνο» μυστικό του. Σύμφωνα με το neakriti.gr, είπε στον πατέρα του πως η λιποθυμία ήταν αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού-δοκιμασία που έπαιζε με συμμαθητές του μέσα στην τάξη, σύμφωνα με το οποίο κρατάς την αναπνοή σου μέχρι να κοκκινίσεις τόσο, ώστε να μοιάζεις με ντομάτα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή σε γονείς αναφορικά με φαινόμενο Blue Whale Challenge (Δοκιμασία - Πρόκληση «μπλε φάλαινα»), που παίζεται μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό οι έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε έναεπικίνδυνο για τη ζωή τους παιχνίδι, διάρκειας 50 ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: