ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Κύπελλο Ελλάδας: Προς αναβολή ο τελικός ΠΑΟΚ-ΑΕΚ!

Σε φιάσκο εξελίσσεται η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να...
αναβληθεί. Την απόφαση σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα πάρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης λόγω προβλήματος με τα εισιτήρια. Αντιδρούν οι ομάδες και η ΕΠΟ ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της ΓΓΑ.

Μετά από παλινωδίες και προβλήματα στο ίδιο το Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τις εργασίες να συνεχίζονται μέχρι την τελευταία στιγμή, για να δοθεί η απαραίτητη άδεια, οι αρμόδιοι ανακάλυψαν πρόβλημα με τα εισιτήρια.

Αυτά είχαν τη Θύρα και το διάζωμα, όπου θα έπρεπε να κατευθυνθούν οι φίλαθλοι, αλλά δεν αναγραφόταν σειρά και θέση (υπήρχε μία παύλα). Επίσης δεν υπήρχε σύστημα για έλεγχο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, και όλα αυτά ήταν αντίθετα με το Νόμο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και οι συνεργάτες του έκαναν επείγουσα σύσκεψη λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης, λιγότερες από 48 ώρες από την σέντρα του αγώνα (Σάββατο 20.30).

(Ο Κ. Βασιλειάδης (στη μέση δεξιά) σε σύσκεψη με τους υπεύθυνους της ΕΠΟ τις προηγούμενες ημέρες για τον τελικό του Κυπέλλου

Εκεί φαίνεται ότι αποφασίστηκε αρχικά ότι δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί η αναμέτρηση και ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήταν διατεθειμένος να την αναβάλει, ώστε να προστατεύσει τη νομιμότητα και την ασφάλεια θεατών και ομάδων.

Πρόκειται για μια ακόμη εξέλιξη που εκθέτει το Ελληνικό ποδόσφαιρο, με τα όσα προηγήθηκαν και με την επιλογή του ακατάλληλου γηπέδου (προβλήματα στον χώρο λόγω εγκατάλειψης, χωρίς εσωτερικές κάμερες, τουαλέτες, Ίντερνετ για τους εκπροσώπους του Τύπου και κακό αγωνιστικό χώρο), παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων να διορθωθεί όσο το δυνατόν η κατάσταση δουλεύοντας μέχρι την τελευταία στιγμή.

(Στο Πήλιο είχε φτάσει ήδη από το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ

Εφόσον αναβληθεί ο τελικός, πάει χαμένος όλος ο προγραμματισμός των ομάδων και των δύο προπονητών. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα βρισκόταν ήδη στο Πήλιο από το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δύο ομάδες φέρονται να πιέζουν για να διεξαχθεί ο αγώνας.

(Ολονύχτια σύσκεψη για τον τελικό του Κυπέλλου
"Πρόταση-λύση" με Ελληνική ευρεσιτεχνία

Μέχρι και τις 03.00 τα ξημερώματα συνεχίζονταν οι διαβουλεύσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο τραπέζι έπεσε και μία πρόταση για Ελληνική πατέντα, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα: να κολλάνε στις θύρες, κατά τον έλεγχο, αυτοκόλλητα με τη σειρά και τη θέση, αφού η ΕΠΟ έχει δεσμευτεί (διαβάστε παρακάτω), ότι την Παρασκευή θα έχει τελειώσει η αρίθμηση στο γήπεδο από τα συνεργεία.


(Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ ΜΠΕ με την είδηση της αναβολής)

Η ΓΓΑ δεν εξέδωσε μέχρι τις 03.00 ανακοίνωση, αλλά η είδηση για αναβολή υπήρξε σε ανάρτηση του ΑΠΕ ΜΠΕ στις 00.21. Δεν αναφέρεται μάλιστα ούτε πότε θα γίνει ο τελικός, ούτε σε ποιο γήπεδο, με μοναδική αναφορά, ότι θα ληφθεί απόφαση εντός των επομένων ημερών. Στις 01.21 υπήρξε νέα ανάρτηση, όπου γινόταν λόγος για τις πιέσεις των ομάδων.
Η αντίδραση της ΕΠΟ

Ανακοίνωση λίγο μετά τα μεσάνυχτα εξέδωσε και η ΕΠΟ βάσει των δημοσιευμάτων, κάνοντας λόγο ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς η Αστυνομία δεν είχε θέσει θέμα με για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ αύριο Παρασκευή(...) θα λυνόταν το θέμα με την αρίθμηση των θέσεων (την ώρα πάντως που τα εισιτήρια δεν θα είχαν αριθμημένες θέσεις). Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανακοινώνονται τα παρακάτω.

«Αναφορικά με το θέμα αρίθμησης των καθισμάτων του Πανθεσσαλικού Σταδίου, ζήτημα που ΔΕΝ απαίτησαν οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές, σε αλλεπάλληλες συσκέψεις στον Βόλο, προκειμένου να δώσουν άδεια διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2017, την οποία και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του γηπέδου έδωσε χθες (Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:30), ήδη έχουν προετοιμαστεί συνεργεία υπό τον συντονισμό της ΕΠΟ και την συνδρομή των εμπλεκομένων μερών και όλα τα καθίσματα θα είναι αριθμημένα μέσα στη σημερινή ημέρα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο τελικός θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: