ΣΙΝΕ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ημερίδα για ΑμΕΑ στην Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαΐδη
Με θέμα τις νέες προκλήσεις και λύσεις για την υποστήριξη ανθρώπων με αναπηρίες καθώς και τον ρόλο των παρόχων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε η...

Ημερίδα στο Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (23.5.17).

Πολλοί οι εισηγητές – καθηγητές πανεπιστημίων, παράγοντες φορέων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, συγγραφείς και άλλοι υπό άλλην ιδιότητα- ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τις δράσεις και προκλήσεις με αφορμή την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ, συστήματα υποστήριξης και κοινωνικής στήριξης αυτών, διάφορα προγράμματα συναφών φορέων, εθελοντισμό, προσωπικών εμπειριών του σημαντικού ρόλου των υπηρεσιών στην κοινότητα κλπ.

Το Ινστιτούτο Ενδοκοινωνιακής Αποκατάστασης (ΙΕΑ) είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός φορέας με έδρα την Θεσσαλονίκη, που σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης των ΑμΕΑ, συνεργάζεται με πολλούς άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται στην αναπηρία και έχει βραβευθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εθελοντική του δράση.

Στο σχετικό μας βίντεο παρουσιάζονται κάποιοι εκ των εισηγητών της Ημερίδας και το τρίτο μέρος αυτής που έχει ως θέμα την αναπηρία μέσα από τον φακό της κάμερας, με ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν και επακολούθησε συζήτηση.

ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: