ΣΙΝΕ

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η Θεσσαλονίκη γίνεται Ντουμπάι – Δείτε πώς θα είναι η Μαρίνα στο Μακεδονία Παλλάς! (ΦΩΤΟ)

Εδώ και κάποιους μήνες έχει γίνει γνωστό πως στα σχέδια Ιβάν Σαββίδη για το Μακεδονία Παλλάς δεν ήταν μονάχα η ανακαίνιση του...
ξενοδοχείου, η οποία ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών. Στα σχέδια του βρίσκεται και η δημιουργία μίας υπερσύγχρονης Μαρίνας με ενυδρείο και πλωτή πισίνα.

Την πρώτη αποκάλυψη για το ζήτημα είχε κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης λέγοντας προ μηνών: «Ο Ιβάν Σαββίδης τον οποίο πολλοί κακολογούν, αλλά δεν ξέρουν πόσο καλό έχει κάνει στη Θεσσαλονίκη, θέλει να κάνει μία μικρή μαρίνα, ένα ενυδρείο και μία πισίνα μπροστά στο Μακεδονία Παλλάς. Ωστόσο, αυτό δεν επιτρέπεται λόγω της νομοθεσίας που υπάρχει από βασιλικό διάταγμα του 1957. Δεν επιτρέπεται δηλαδή να γίνει πισίνα μέσα στη θάλασσα, πρέπει να γίνει στην ξηρά. Πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για να κάνει αυτή την επένδυση, την οποία την είδα και είναι εκπληκτική. Αυτό δεν θα είναι για το Μακεδονία Παλλάς, θα είναι για κοινή χρήση».

Η μελέτη έγινε από τον Φιλανδό αρχιτέκτονα Τίμο Ουράλα, ο οποίος εξειδικεύεται σε πλωτές κατασκευές και ετοίμασε το σχέδιο για λογαριασμό του Μακεδονία Παλλάς.

Στην Μαρίνα θα προβλέπεται δημιουργία πλωτού ενυδρείου, κατασκευή ελικοδρομίου, αλλά και φιλοξενία γιοτ.






Δεν υπάρχουν σχόλια: