ΣΙΝΕ

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» κακοκαιρία

Το Σάββατο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στην...
κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και στην Αττική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. 
Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές. 
Στα νησιά του Ιονίου και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 28/05/2017
Την Κυριακή στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες Στα Ηπειρωτικά με βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: