ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Καταπληκτικό: Η NASA καλεί 16χρονο Ελληνόπουλο!

Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστροφυσικής και Αστρονομίας που διοργάνωσε η Ένωση Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Διαστήματος στον Βόλο βρέθηκε ο...
Αιγιώτης μαθητής της Β’ Λυκείου του 1ου Γενικού Λυκείου.

Όπως αναφέρει το pelop.gr , ο Μιχαήλ-Αγγελος Πιερράτος διαγωνίστηκε με παιδιά Κολλεγίων και γνωστών μεγάλων εκπαιδευτηρίων της χώρας, σε ένα αντικείμενο, εξωσχολικό, για το οποίο οι γνώσεις του, αποτελούν αυτόβουλη μορφωτική ενασχόληση και δεν έχει παρακολουθήσει ποτέ μαθήματα σε φροντιστήριο ή αλλού.

Αρχικά, στον διαγωνισμό που έγινε αρχές Φεβρουαρίου, κατέλαβε την 4η θέση πανελλαδικά και προκρίθηκε στους 30 πρώτους, για να ακολουθήσει προ διμήνου η επιτυχής δοκιμασία για τη στελέχωση της 10μελούς ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, η οποία θα συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Αστροφυσικής στην Ταϊλάνδη τον Νοέμβριο,μετά την 4η επίσης θέση που πήρε.
Τώρα ετοιμάζεται για ταξίδι και σεμινάριο στη NASA, διάρκειας μια εβδομάδας, με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση, ενώ θα συμμετάσχει σε διαγωνισμούς μεταξύ των πρώτων 10 και σεμινάρια στην Εταιρείας Αστροφυσικής στον Βόλο.

Ο κ.Χαριτωνίδης μίλησε για επιμελή και πολύ καλό μαθητή, που δεν του αρέσει να μιλά για «τον κόσμο του», αφού και η μετάβασή του στον Βόλο, δεν ήταν σε γνώση του σχολείου.

Πέραν του αποκλειστικά δικού του δύσκολου αντικειμένου, έχει ισχυρές επιρροές από τον πατέρα του Παναγιώτη-ο οποίος είναι μουσικός και σε τοπικό συγκρότημα πιο παλιά- και παίζει 4 όργανα -κιθάρα, ζουρνά, πιάνο και σαξόφωνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: