ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

6 φυσικοί τρόποι για να απομακρύνετε από το σπίτι τα μυρμήγκια

Με τη ζέστη του καλοκαιριού, αν δεν ζούμε στον τελευταίο όροφο ενός ουρανοξύστη, είμαστε παθόντες πιθανών ανεπιθύμητων ορδών μυρμηγκιών.
Τα μυρμήγκια όλων των ειδών, μαύρα, κόκκινα, φτερωτά, μικρά ή μεγάλα, αποτελούν πρόβλημα και μπορεί να βρεθούν οπουδήποτε. Ο πειρασμός να γεμίσετε το σπίτι με τα δηλητήρια και τα εντομοκτόνα δεν θα πρέπει καν να περάσει από την σκέψη σας. Εκτός του ότι είναι θανατηφόρα για τα μυρμήγκια, τα οποία είναι πραγματικά ακίνδυνα ζώα, αν και πολύ ενοχλητικά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μολύνουν το σπίτι με κινδύνους για την υγεία μας, αλλά και για την υγεία των πιο ευάλωτων κατηγοριών, όπως τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα, που μπορεί να έρθουν κατά λάθος σε επαφή με το δηλητήριο.Υπάρχουν φυσικές μέθοδοι για να απαλλαχτείτε μια και καλή από τα μυρμήγκια.

1 λεμόνι
Για αυτή τη συνταγή πρέπει να αποσπάσετε το χυμό λεμονιού και το βάλετε σε ένα ψεκαστήρι με ένα ποτήρι νερό. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάλυμα ψεκασμού σε όλους τους τομείς της πρόσβασης των μυρμηγκιών, αρκετές φορές την ημέρα. Να είστε προσεκτικοί: Το λεμόνι καταστρέφει τα μάρμαρα! Αν έχετε μαρμάρινα περβάζια, επιλέξτε μια από τις άλλες θεραπείες.
2.καφές
Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας καφέ σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι για να ψεκάσετε το χώρο της εισόδου των μυρμηγκιών κάθε δύο ημέρες.

3 Μέντα
Η έντονη μυρωδιά της κρατά μακριά τα μυρμήγκια Μπορείτε πασπαλίσετε μέντα στους χώρους κυκλοφορίας και την είσοδο των μυρμηγκιών, ή, εναλλακτικά, να βάλετε κάποιο αιθέριο έλαιο μέντας σε ένα μπουκάλι σπρέι με νερό και να ψεκάσετε για να αποτρέψετε τα μυρμήγκια.
προσοχή: αν και όλα αυτά τα προϊόντα είναι φυσικά και μη – τοξικά, πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή και πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο προϊόν για κάθε περιοχή.

4 μηλόξιδο:
Ανακατέψτε ξύδι και νερό σε την αναλογία 1: 1 και βάλτε το σε ένα ψεκαστήρι. Και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα μάρμαρα, γιατί όπως το λεμόνι, το ξύδι τα καταστρέφει επίσης.

5 ζάχαρη και σόδα
Αυτό είναι μια δραστική λύση που πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση μαζικών εισβολών. Αναμίξτε σε ίσα μέρη ζάχαρη και τ σόδα και ψεκάστε τις περιοχές όπου κυκλοφορούν τα μυρμήγκια. Τα μυρμήγκια τρώνε το μείγμα, το οποίο είναι δηλητηριώδες για αυτά. Μετά από λίγες μέρες, δεν θα εισέρχονται στο σπίτι, γιατί ο θάνατος κάποιων συναδέλφων τους θα αποθαρρύνει την ομάδα.
6 καλαμποκάλευρο
Ρίξτε καλαμποκάλευρο στις περιοχές εισόδου των μυρμηγκιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές την εβδομάδα ή κάθε φορά που θα ανακαλύπτετε μυρμήγκια.

Οι έξι μέθοδοι που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο είναι πολύ αποτελεσματικές. Δεν είναι ποτέ καλό να χρησιμοποιούμε φυτοφάρμακα που μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για την υγεία μας. Οι μέθοδοι που περιγράφονται παραπάνω είναι φυσικές, δεν ρυπαίνουν και είναι ακίνδυνες για την υγεία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: