ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Η απίστευτη γιαγιά που εντυπωσίασε χορεύοντας παλαιϊνό πηδηχτό | ΒΙΝΤΕΟ

Στα 79 της και έχει πατήματα ενός χορευτή 20 ετών . Στα 79 της και την κίνηση και την εκφραστικότητα της χορεύοντας τον ξακουστό...
πηδηχτό, θα την ζήλευαν σίγουρα και οι καλύτεροι πρωτοχορευτές.

Ο λόγος για τη συμπαθέστατη γιαγιά Ανθούλα Τσικνάκη από τη Άνω- Βιάννο η οποία με το μπρίο, το χαμόγελο και τις μοναδικές της φιγούρες εξέπληξε τους όσους είχαν την ευκαιρία να παραστούν στην εκδήλωση όπου η γιαγιά έσυρε τον παλαιϊνό χορό.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η Σχολή Παραδοσιακών χορών και ο χοροδιδάσκαλος Χριστόφορος Μπριντάκης απευθύνθηκε στην κ. Ανθούλα για να του δείξει τα βήματα-πατήματα.

Έτσι χόρευε και ο μπαμπάς της άλλωστε και ως εκ τούτου το γονίδιο «μεταπήδησε» στην Ανθούλα, στις κόρες της και τα εγγόνια της.

Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι η γιαγιά Ανθούλα είναι η γιαγιά του κορυφαίου χορευτή Γιώργου Κοτσιφάκη που διαπρέπει στο εξωτερικό αποδεικνύοντας περίτρανα ότι «το δέντρο θα πέσει κάτω από τη μηλιά»!

Ενώ οι διακρίσεις δεν έχουν τέλος για την 79χρονη Βιαννίτισσα την οποία και κατέγραψε πρώτη φορά πριν 5χρόνια περίπου ο μεγάλος βιολάτορας της Ανατολικής Κρήτης Βαγγέλης Βαρδάκης, στο βιβλίο του, με θέμα τους παλαιϊνούς χορούς.

Παρά τις κακουχίες που έχει περάσει η συγκεκριμένη γυναίκα ως κάτοικος ενός από τα πιο μαρτυρικά χωριά της Κρήτης, η αγάπη και το πάθος της για την κρητική μουσική παράδοση, αποδεικνύονται παραμένει δυνατά και άσβηστα.

neakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια: