ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Αυτή είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Η Alexandra Andresen από τη Νορβηγία είναι επαγγελματίας ιππέας και ζει έντονα

Ο τραπεζικός της λογαριασμός δε θυμίζει σε τίποτα αυτόν ενός κοινού θνητού...

εκατομμυριούχου! 

Η 20χρονη καλλονή από το βορρά, βλέπει το όνομά της να φιγουράρει στη λίστα με τους ανθρώπους που η περιουσία τους ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Alexandra Andresen από τη Νορβηγία είναι η νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου καθώς η περιουσία της αγγίζει πλέον τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό Forbes περιέλαβε την Alexandra Andresen και την 21χρονη αδελφή της Katharina, στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 1.475η θέση.

Πώς όμως μία 20χρονη επαγγελματίας ιππέας κατάφερε να έχει στα χέρια της όλη αυτήν την περιουσία; Ο πατέρας της Johan F. Andresen μεταβίβασε το μερίδιό του από την μεγαλύτερη εταιρεία της Νορβηγίας, την Ferd Holdings, στις δύο κόρες του το 2007.

Η οικογένειά της είχε αποκτήσει μια τεράστια περιουσία από την καπνοβιομηχανία, που είχε ιδρύσει ο προ-προ-πάππους της, ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιγάρων της Νορβηγίας. Η εταιρεία πωλήθηκε έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005 και τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν στη συνέχεια σε ακίνητα και hedge funds. Δύο χρόνια αργότερα ο πατέρας της πέρασε το 80% των μετοχών του στην εταιρεία Ferd Holdings και στις δύο κόρες του.

Το χρήμα δεν είναι το παν
Έτσι, οι δύο αδελφές κατάφεραν για πρώτη φορά να περιλαμβάνονται στην λίστα των δισεκατομμυριούχων καθώς και οι δύο τώρα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους και, όπως ισχύει στη Νορβηγία, είναι υποχρεωτικό πια να δημοσιεύουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Όμως, παρά την μεγάλη προσωπική περιουσία της, η Andresen παραμένει ένα προσγειωμένο κορίτσι. Αποφεύγει την κοσμική ζωή και δείχνει να απολαμβάνει την ήρεμη ζωή της στη Γερμανία, μαζί με τα άλογά της, ενώ η ιππασία, με την οποία ασχολείται σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι η μεγάλη της αγάπη. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία με το άλογό της Belamour στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι το χρήμα δεν είναι το παν για να πετύχεις. «Αισθάνομαι μεγάλη ευθύνη και κατά ένα τρόπο έχω την αίσθηση ότι δεν τα άξιζα όλα αυτά. Για το λόγο αυτό θέλω να αναπτύξω την εταιρεία και να την κάνω ακόμα καλύτερη. Φυσικά το γεγονός ότι οι γονείς μου έχουν χρήματα μού δίνει μεγάλες δυνατότητες ειδικά στην ιππασία, που είναι ένα ακριβό άθλημα, όμως το χρήμα δεν είναι το παν για να πετύχεις».Τι κι αν είναι δύο από τα πλουσιότερα κορίτσια του κόσμου. Οι δύο αδερφές πήγαν σε δημόσιο σχολείο στο Όσλο και ο πατέρας τους δεν τις άφησε ποτέ να πάρουν καινούριο αυτοκίνητο. Μέχρι σήμερα οδηγούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Λάτρης της Ελλάδας και κυρίως των ελληνικών νησιών, δεν είναι λίγες οι φορές που αναρτά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από τις διακοπές της στα ελληνικά νησιά.

Κι όσο κι αν ακούγεται περίεργο η 20χρονη πάμπλουτη ιππέας, είναι υπέρ της αποταμίευσης. Η ίδια έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι βάζει στην άκρη τα χρηματικά έπαθλα από τους διαγωνισμούς ιππασίας ακόμα και τα χρήματα που παίρνει ως δώρο για τα γενέθλιά της γιατί δεν θέλει να ζητάει χαρτζιλίκι.

Όπως έχει πει αρκετές φορές η ίδια, το γεγονός ότι το όνομά τους έχει συνδεθεί με το χρήμα έχει και τα θετικά αλλά και τα αρνητικά του αφού δεν λείπουν οι αδιάκριτες ερωτήσεις ενώ πάντα η περιουσιακή τους κατάσταση είναι το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε μία συζήτηση.

«Είναι σημαντικό για μένα όταν με γνωρίζει κάποιος να βλέπει εμένα κι όχι τα λεφτά μου» λέει η Alexandra Andresen.

Δεν υπάρχουν σχόλια: