ΣΙΝΕ

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Καύσωνας κι αυτοκίνητο: Τι να προσέχετε!

Είναι γεγονός πως το αυτοκίνητο μας δεν το αποχωριζόμαστε ούτε τώρα που ο καύσωνας μας χτύπησε την πόρτα μας! Και λογικό γιατί είναι αυτό που θα μας πάει σε ωραίες και μαγευτικές…
παραλίες. Τι να προσέχουμε όμως ώστε να είμαστε ακόμα πιο άνετοι και προστατευμένοι κατά τη χρήση του αυτοκινήτου μας, ακόμα και τις τόσο καυτές μέρες!

Αρχικά αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε και να το έχετε κι εσείς κατά νου, είναι πως ένας οδηγός ο οποίος ασφυκτιά από τη ζέστη μέσα στη καμπίνα του αυτοκινήτου του, είναι εξαιρετικά πιθανό να εμπλακεί σε ατύχημα, λόγω μειωμένης αντίληψης κατά την οδήγηση. Οπότε προσέχουμε για να έχουμε! Ας δούμε όμως μερικές μικρές, αλλά χρήσιμες συμβουλές.

Ένας καλός τρόπος για να μειώσετε τη θερμοκρασία στη καμπίνα του αυτοκινήτου σας, είναι να το έχετε εξοπλίσει με αντιηλιακές μεμβράνες οι οποίες απορροφούν και τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και βοηθούν τον κλιματισμό να είναι πιο αποδοτικός.

Όταν παρκάρετε το όχημά σας, τοποθετήστε στο παρμπίζ την κλασική ηλιο-προστασία. Η αλουμινένια της επένδυση αντανακλά μεγάλο μέρος από την ηλιακή ακτινοβολία μειώνοντας έτσι τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας.

Αφήστε ελαφρώς ανοιχτά τα παράθυρα, ίσα, ίσα μια χαραμάδα, ώστε να φεύγει ένα μέρος από τον ζεστό αέρα που βρίσκεται στη καμπίνα.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν αφήνετε παιδιά και κατοικίδια εντός του παρκαρισμένου αυτοκινήτου, ούτε για μερικά λεπτά.

Όταν θα θελήσετε να φύγετε, ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες ώστε να φύγει ένα μέρος από τη θερμοκρασία του εσωτερικού και περιμένετε μερικά λεπτά. Με αυτό τον τρόπο κι ο κλιματισμός θα είναι πιο αποδοτικός.

Χρησιμοποιήστε με σύνεση τον κλιματισμό. Με το να τον ρυθμίζετε σε χαμηλές θερμοκρασίες δεν σημαίνει ότι θα δροσιστείτε περισσότερο, ενώ και το σύστημα κλιματισμού δεν δουλεύει σωστά. Μια θερμοκρασία γύρω στους 25 – 26 βαθμούς Κελσίου είναι ιδανική, ενώ οι αεραγωγοί δεν θα πρέπει να “χτυπάνε” στο σώμα σας, μιας και είναι πιθανό να αποκομίσετε κάποια ψύξη.

Οργανώστε το ταξίδι σας κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χρειαστεί να ταξιδέψετε μεσημέρι. Σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών, καλύτερα θα είναι να ταξιδεύετε νωρίς το πρωί, ή το βραδάκι!

Καλές βόλτες και προσοχή στους δρόμους!

nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: