ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Επιταχύνονται οι ρυθμοί και εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση για το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών

Με επιταχυνόμενους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών, γεγονός που κάνει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση...
Δυτικής Μακεδονίας να αισιοδοξούν ότι το έργο μπορεί να μπει σε τροχιά υλοποίησης στους αμέσως προσεχείς μήνες και πάντως πριν από τη λήξη του τρέχοντος έτους.

Οι διαδικασίες που «έτρεξαν» με γρήγορους ρυθμούς με την συμβολή της ΑΝ.ΚΟ. και δημιουργούν αυτό το κλίμα αισιοδοξίας, σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», είναι:

-Εκδόθηκαν οι αναγκαίες πολεοδομικές εγκρίσεις.

-Στις μελέτες εφαρμογής ενσωματώθηκαν οι ειδικές απαιτήσεις που τέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου οι εγκαταστάσεις να καταστούν μακροπρόθεσμα λειτουργικές και σύγχρονες.

-Οι μελέτες βρίσκονται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης και θα παραδοθούν στα τέλη Ιουνίου 2017.

-Ο προϋπολογισμός του έργου θα προσδιοριστεί με την ολοκλήρωση των μελετών, οπότε και θα πρέπει να εγκριθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την δημοπράτησή του.

Τα παραπάνω σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. διασφαλίζουν την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών, καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι αυτή τη στιγμή το πιο ώριμο, σε σχέση με άλλες κτηριακές υποδομές στην υπόλοιπη χώρα. Κι’ αυτό θεωρείται πολύ σημαντικό, καθώς είναι συγκεκριμένα τα κονδύλια που προορίζονται για κτηριακές υποδομές αστυνομικού ενδιαφέροντος, αλλά προηγούνται τα ώριμα έργα.

Να σημειωθεί ότι το νέο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών εκτιμάται ότι μπορεί να ξεκινήσει εντός του τρέχοντος έτους, όπως προαναφέρθηκε και να ολοκληρωθεί το 2018, δίνοντας «ανάσα» στο αστυνομικό προσωπικό που ασφυκτιά στις υφιστάμενες τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις, ενώ θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Ήδη η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΑΝ.ΚΟ για την περαιτέρω προώθηση των διαδικασιών.

Πρόκειται για ένα κτηριακό συγκρότημα με εμβαδόν 1.800 τετραγωνικά μέτρα, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, το οποίο χωροθετείται στο οικόπεδο της Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών. Ειδικότερα, είναι ένα ημιτελές κτήριο που προορίζονταν για τη Σχολή Αστυφυλάκων. Επειδή όμως με την μεγάλη μείωση των σπουδαστών δεν είναι αναγκαίο για την σχολή, αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών. Οι διαδικασίες το τελευταίο διάστημα κινήθηκαν με ασυνήθιστα μεγάλη ταχύτητα για το ελληνικό δημόσιο. Στις 30 Αυγούστου 2016 είχε υποβληθεί από την Α.Δ. Γρεβενών προς το Αρχηγείο η αίτηση μεταστέγασης. Η Τεχνική Υπηρεσία του Αρχηγείου ήλεγξε την δυνατότητα μετασκευής του κτηρίου για τη νέα χρήση, γνωμοδότησε θετικά και το Αρχηγείο ενέκρινε την αίτηση μετεγκατάστασης. Στις 7 Σεπτεμβρίου το Αρχηγείο εξασφάλισε την παραχώρηση του κτηρίου από την Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου.

Η χρηματοδότηση του Αστυνομικού Μεγάρου Γρεβενών είναι διασφαλισμένη, καθώς θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ιεραρχήσει ως έργο πρώτης προτεραιότητας το Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών, καθώς θεωρείται «ώριμο έργο». Στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο Γρεβενών θα μετακομίσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ θα βρει στέγη και το νεοϊδρυθέν Τμήμα Μεταγωγών, το οποίο προσωρινά έχει έδρα την Κρανιά.

http://e-ptolemeos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: