ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Σταθέστε on line. Ερθεν το Pontiotube από τη Θεσσαλονίκη

Αν δεν το γνωρίζετε είναι να καιρός να το μάθετε πως τώρα υπάρχει πλέον και το PontioTube! 
Τι εστί PontioTube; Είναι το κανάλι από τη θεσσαλονίκη που...
ξεκίνησε πριν λίγο καιρό η αγαπημένη δημοσιογράφος Σοφία Ξανθοπούλου της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης Θεσσαλονίκης. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου και η μεταφορά της στο σήμερα. Αυτό με χιουμοριστική διάθεση αλλά και με σκέψεις ταυτόχρονα για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης.

Έτσι με πολύ διάθεση ετοιμάζουν μικρά video στα οποία αναλύουν κάποιες φράσεις και λέξεις από τα ποντιακά που έχουν σχέση και με την Ελληνική γλώσσα καθώς η ποντιακή διάλεκτος έχει κάποιες επιρροές από τα Αρχαία Ελληνικά

Με φόντο το υπό ανακαίνιση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ το Pontiotube αναλύει μια φράση έμβλημα της ποντιακής Ιστορίας. "Κι ανασπάλλω" σημαίνει "δεν ξεχνω". Προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα "ανασφάλλω" που επισης σήμαινε ξεχνώ.

Όπως χαρακτηριστικά λέει η Σοφία Ξανθοπούλου: το PontioTube είναι αφιερωμένο, στη μνήμη των αγαπημένων παππούδων μου Χαράλαμπου και Γιώργου Τονικίδη, που αγαπούσαν πολύ τη γνώση και το γέλιο. Και δε θα γινόταν τίποτα χωρίς τη συμβολή της καλής φίλης και συναδέλφου Γαλάτειας Ευαγγελίδου. Στην ομάδα προστέθηκε εδώ και αρκετό καιρό και ο ειδικός της ομάδας Internet της Vodafone Κωνσταντίνος Κουτούλης!
Όποτε είναι απαραίτητο σκάει μύτη και η Ποντια γιαγιά που σχολιάΖει την επικαιροτητα.

Και εδώ η πόντια γιαγιά συναντά ...τον Μπαμπούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: