ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ο κρυφός αρραβώνας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη [photos]

Από τα 60 χρόνια κοινής ζωής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και η Μαρίκα του χώρισαν μόνο όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή.

Η σχέση τους ισχυρή από την αρχή ως το τέλος.

Παρά τα εμπόδια που τους έβαλαν και τους ανάγκασαν να αρραβωνιαστούν κρυφά.

Τους χώρισε ο θάνατος στις 6 Μαΐου 2012, όταν εκείνη έφυγε από τη ζωή. Ο θάνατός της, τον “τσάκισε”, είπε η εξ’ απορρήτων του Σάκη Κυπραίου. Η σχέση τους δυνατή από την πρώτη μέρα της γνωριμίας τους. Από το απόγευμα της Πέμπτης 1η Ιουνίου, είναι ξανά μαζί, δίπλα δίπλα…

Πρώτη φορά, η Μαρίκα Γιαννούκου είδε τον Κρητικό πολιτικό το 1950, σε μια επίσκεψή της στη Βουλή για να δει μια φίλη της. Τις άγνωστες πτυχές στη σχέση Κωνσταντίνου και Μαρίκας Μητσοτάκη φέρνει στο φως το EThe Μagazine του Eleftherostypos.gr. Κάποτε, ο πρώην πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως αν δεν γνώριζε τη Μαρίκα του, ίσως να μην είχε παντρευτεί ποτέ.
Φωτογραφία: Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Η πρώτη τους γνωριμία έγινε το 1952 και μάλιστα τυχαία. Εκείνη 22 ετών, εκείνος 34. Ήταν και οι δυο παρόντες στο χορό του Ερυθρού Σταυρού προς τιμήν της Νταίζης Μαυράκη που είχε εκλεγεί Σταρ Ελλάς. Η Μαρίκα ήταν στον πάγκο με τα ποτέ. Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πλησίασε το μπαρ, της ζήτησε ένα ουίσκι με πάγο. «Ένα ποτήρι;», τον ρώτησε. «Όχι, δυο. Ένα για μένα κι ένα για σας», της απάντησε.
Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος
Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος

Η γνωριμία έγινε ένας μεγάλος έρωτας. Αλλά όπως όλοι οι μεγάλοι έρωτες είχε εμπόδια. Οι γονείς της Μαρίκας, η οποία καταγόταν από εύπορη οικογένεια, δεν είχαν με “καλό μάτι” τη σχέση της κόρης τους με τον 34χρονο πολιτικό.

Φωτογραφία: Ελεύθερος Τύπος

Για να τους απομακρύνουν, αποφάσισαν να στείλουν τη Μαρίκα στις ΗΠΑ για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αλλά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όχι μόνο την ακολούθησε αλλά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων αρραβωνιάστηκαν και κάπως έτσι έβαλαν… πλώρη για το γάμο τους, που έγινε το 1953 στα Χανιά.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: