ΣΙΝΕ

Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Tι θα συμβεί αν ρίξετε ξύδι στο καζανάκι σας και το πατήσετε

Ποιος δε θέλει να έχει ένα σπίτι καθαρό, με όμορφη μυρωδιά και ειδικά στους χώρους εκείνους που συνήθως μαζεύονται τα πιο πολλά και επικίνδυνα μικρόβια.


Και επειδή δε γίνεται συνέχεια να έχετε καθαριστές που θα σας παρέχουν αυτήν την υπηρεσία, θα πρέπει να μάθετε ορισμένες εναλλακτικές ώστε να είστε καλυμμένοι και να μην εξαρτάστε συνεχώς από επαγγελματίες του είδους.

Διαβάστε παρακάτω για τον πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο ο οποίος θα σας βοηθήσει να έχετε ένα μπάνιο πιο καθαρό και ασφαλές.

Αυτό που θα χρειαστείτε για να απομακρύνεται τη βρωμιά από την τουαλέτα σας, είναι ξύδι και μαγειρική σόδα ή ιωδιούχο διάλυμα.

Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι ξύδι στους 40 βαθμούς Κελσίου και μετά προσθέτετε μια κουταλιά του γλυκού σόδα ή ιωδιούχο διάλυμα. Έπειτα θα ρίξετε το διάλυμα στη δεξαμενή για το καζανάκι και θα το αφήσετε για κάποιες ώρες. Καλύτερα να κάνετε τη διαδικασία βράδυ, ώστε να μείνει αρκετά και να καθαρίσει πιο βαθιά την περιοχή. Για να βελτιώσετε το αποτέλεσμα, θα πρέπει να επαναλάβετε τακτικά.

Χρήση χωρίς σόδα/ιωδιούχο διάλυμα:
Αδειάστε τη δεξαμενή για το καζανάκι και κλείστε την παροχή του νερού. Σκουπίστε την εσωτερική της επιφάνεια και στη συνέχεια απλώστε ένα πανί ποτισμένο με ξύδι στη βρώμικη περιοχή. Μετά από 2-6 ώρες καθαρίστε την περιοχή με ένα σφουγγάρι. Κατά προτίμηση όχι μεταλλικό.

Οι καθαριστικές ιδιότητες του ξυδιού:
Διαλύει τα άλατα
Καθαρίζει τα μεταλλικά μέρη από τη σκουριά
Καθώς εξατμίζεται, μαζί του διώχνει τις δυσάρεστες οσμές
Διαλύει τις πέτρες στα νεφρά
Εξοντώνει τα βακτήρια που προκαλούν εντερικές δυσλειτουργίες, όπως το Shigella και E.Coli

Δεν υπάρχουν σχόλια: