ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος πριν 27 χρόνια

Σε άλλα επίπεδα -εξαιρετικά δυσθεώρητα- φτάνουν το θέμα «πίστη» εκεί στο Αγρίνιο, αφού όπως ενημερωνόμαστε από το agrinionews.gr, πιστοί προσκύνησαν ένα ...
κάστανο που είχε βράσει ο γέροντας Παΐσιος πριν από 27 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το προσκύνημα πραγματοποιήθηκε κατά την αγρυπνία που τελέστηκε στην πόλη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου, ο οποίος είχε περάσει από το Αγρίνιο ως στρατιώτης.

Σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο».

Αναφέρει επίσης η εκκλησία ότι «τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό».

Το κάστανο «εκτέθηκε» μαζί με εικόνα και τα λείψανα του Αγίου και οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: