ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΠΑΤΣΗΣ City Center Cinemas Kastoria Λεωφόρος Κύκνων, Καστοριά, Εμπορικό Κέντρο Ζέρβα CINE

Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

3 σημάδια για να μη χρησιμοποιήσετε ξανά το ίδιο πλαστικό μπουκάλι

Προστατέψτε την υγείας σας

Ένα πλαστικό μπουκάλι αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα δοχεία που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη συσκευασία υγρών και...
ως επί το πλείστον, κανείς δε σκέφτεται ότι θα μπορούσε να βλάψει τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας το ίδιο μπουκάλι ξανά και ξανά.

Ήρθε όμως η στιγμή να μάθετε ότι αυτή είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να σταματήσετε να έχετε, αν θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας.

Υπάρχουν τρεις λόγοι που σας εξηγούν ακριβώς το γιατί. Διαβάστε τους παρακάτω.

Ποια είδη πλαστικών απελευθερώνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες;

Ένα πλαστικό μπουκάλι μπορεί να αποβάλει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Δώστε προσοχή στις ειδικές πινακίδες στο κάτω μέρος των μπουκαλιών, καθώς τα αριθμημένα τρίγωνα που θα δείτε εκεί, δείχνουν ποιο είδος πλαστικού χρησιμοποιήθηκε.
Μια φιάλη που φέρει την ένδειξη 1 (PET ή PETE) είναι ασφαλής μόνο για μία χρήση. Όταν εκτεθεί σε οξυγόνο (το εσωτερικό του) ή σε υψηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής θερμότητας, μια τέτοια φιάλη θα βγάλει τοξικές ουσίες, οι οποίες θα εισέλθουν στο νερό.
Αποφύγετε τα μπουκάλια με σήμανση 3 ή 7 (PVC και PC) καθώς εκπέμπουν τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να εισχωρήσουν στα τρόφιμα και τα ποτά σας, ενώ η παρατεταμένη χρήση τους, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι φιάλες από πολυαιθυλένιο (2 και 4) και πολυπροπυλένιο (5 και PP) είναι κατάλληλες για πολλαπλές χρήσεις, αφού είναι σχετικά ασφαλείς εάν σε αυτές αποθηκεύετε μόνο κρύο νερό και τις απολυμαίνετε τακτικά.

Τα πλαστικά μπουκάλια αποτελούν εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Το πόσιμο νερό από ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι είναι σχεδόν το ίδιο βρώμικο με το να γλείψετε το κάθισμα μιας τουαλέτας, το παιχνίδι που μασάει ένας σκύλος ή και ακόμα χειρότερα λένε οι επιστήμονες.

Η ποσότητα των βακτηρίων σε τέτοιες φιάλες υπερβαίνει συχνά τα όρια ασφαλείας. Επιπλέον, δυστυχώς δημιουργείτε για τον εαυτό σας τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης βακτηρίων, πιάνοντας το μπουκάλι με βρώμικα χέρια, χωρίς να το ξεπλένετε αρκετά καλά και διατηρώντας ζεστό νερό μέσα σε αυτό.

Μπορείτε να αποφύγετε την παραπάνω κατάσταση, πλένοντας τακτικά τα μπουκάλια σας με ζεστό σαπουνόνερο, ξίδι ή αντιμικροβιακό στοματικό διάλυμα.

Δώστε προσοχή στο λαιμό του μπουκαλιού

Ακόμη και με το καλό πλύσιμο των μπουκαλιών, μπορείτε να πάθετε τροφική δηλητηρίαση ή ακόμα και ηπατίτιδα Α. Σχετική έρευνα έδειξε ότι τα περισσότερα βακτήρια ζουν στους λαιμούς των μπουκαλιών, τους οποίους δε μπορείτε να πλύνετε αρκετά καλά.

Τα περιστρεφόμενα και τα συρόμενα καπάκια είναι γεμάτα με μικρόβια που καταπίνετε μαζί με το νερό. Για να είστε εντελώς ασφαλείς, χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ youtubeImage and video hosting by TinyPic