ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Αποφάσισε να πίνει 4 λίτρα νερό καθημερινά για 30 μέρες - Τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά...

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε πραγματικά για να επιβιώσετε...Τροφή; Νερό; Αέρα; Μήπως το Facebook;! Φυσικά, εδώ θα επικεντρωθούμε στο νερό.
Έως και το 60% του ανθρώπινου ενήλικου σώματος αποτελείται από νερό.

Αυτός λοιπόν ο άνδρας, αποφάσισε να εφαρμόσει την ‘Πρόκληση του Νερού’ και δημοσίευσε στο Thrillist λεπτομερώς τι του συνέβη… και είναι εκπληκτικό!

Ο ίδιος εξομολογήθηκε:
Όταν συμφώνησα να πίνω 4 λίτρα νερό τη μέρα, κάθε μέρα, για έναν μήνα – ή αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως ‘Πρόκληση του Νερού’ – περίμενα θετικά αποτελέσματα: καλύτερο δέρμα, περισσότερη ενέργεια κ.λπ. Και όντως, πολλά από αυτά μου συνέβησαν.

Αλλά ήταν πολύ, πολύ πιο δύσκολο απ’ό,τι μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Πρέπει να προσπαθήσεις πραγματικά πολύ σκληρά για να πιεις 4 λίτρα νερό την ημέρα. Αλλά το έκανα ούτως ή άλλως, κυρίως επειδή η εταιρεία μου με πλήρωσε κυριολεκτικά να το κάνω, αλλά επίσης γιατί ήθελα να μάθω και ο ίδιος ορισμένα πράγματα.

Επιτρέψτε μου να σας εκθέσω τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις μου, αγαπητοί, πιθανότατα αφυδατωμένοι αναγνώστες!

1η ΜΕΡΑ : Ξεκίνημα
Συνήθως δεν καταναλώνω υγρά με το λίτρο (εκτός από τη μπύρα!). Και δεν έχω ιδέα πόσα ποτήρια αντιστοιχούν σε 4 λίτρα, επειδή εκείνη τη μέρα έλειπα από το σχολείο για να πάω στο SeaWorld! Έτσι, αποφασίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω είναι να πάρω ένα μεγάλο δοχείο νερό και να το κουβαλάω μαζί μου όλη μέρα. Λίγο παράξενο, έτσι;

Είναι πολύ πιο δύσκολο απ’όσο περίμενα. Κάθομαι σε μιαν άκρη στις 11.30μ.μ. και παρατηρώ κατά πόσον έφτασα τον στόχο της ημέρας. Είναι παράξενο συναίσθημα να πρέπει να δίνεις σώμα και ψυχή με σκοπό να πίνεις απλά νερό.

5η ΜΕΡΑ : Πηγαίνω Στην Τουαλέτα Κάθε 20 ΛεπτάΜου αρέσει να πίνω νερό. Πραγματικά μου αρέσει. Το σώμα μου (και υποθέτω και όλων των άλλων) αποτελείται από 60% νερό, αλλά κανένας κανονικός άνθρωπος δεν πίνει 4 λίτρα νερό τη μέρα. Πρέπει να το δοκιμάσετε για να καταλάβετε! Δε νιώθω διαφορετικά. Απλώς αισθάνομαι γεμάτος όλη μέρα – και τρώω λιγότερο. Επιπλέον, πηγαίνω στην τουαλέτα κάθε 20 λεπτά.

Όλοι στο γραφείο σκέφτονται ότι έχω πρόβλημα με παράνομες ουσίες, επειδή μπαινοβγαίνω συνέχεια στο μπάνιο. Είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν ποτά και αναψυκτικά που επίσης μου αρέσουν και θέλω να πιω. Όμως, δεν μπορώ.

10η ΜΕΡΑ : Έχω Γίνει… Πιο Όμορφος;Κάτι συμβαίνει. Το παρατηρώ πιο πολύ το πρωΐ. Κανονικά, χρειάζομαι ένα φλυτζάνι καφέ οπωσδήποτε για να ξυπνήσω, αλλά τώρα ξυπνάω ανανεωμένος και με περισσότερη ενέργεια από το κανονικό. Το οποίο είναι πολύ ωραίο. Σα να αισθάνομαι πιο καλά γενικότερα. Ίσως είναι απλώς ένα φαινόμενο placebo. Νομίζω ότι τα μαλλιά μου έχουν μια αγγελική λάμψη τώρα, αλλά γενικά θεωρώ τον εαυτό μου εμφανίσιμο, οπότε δεν είμαι σίγουρος…

Επίσης, εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να κουβαλάω αυτό το τεράστιο μπουκάλι παντού μαζί μου. Και το να πίνω 4 λίτρα νερό τη μέρα συνεχίζει να μη γίνεται ευκολότερο. Ουσιαστικά κοιμάμαι με το μπουκάλι δίπλα μου, για να πάρω την απαιτούμενη ποσότητα καθημερινά. Εισπράττω περίεργα βλέμματα από ανθρώπους, αλλά τα μπράτσα μου έχουν δυναμώσει… νομίζω…

15η ΜΕΡΑ : Είμαι Μία Μπάλα ΕνέργειαςΈχω σίγουρα περισσότερη ενέργεια. Δεν πίνω σχεδόν καθόλου καφέ πια, ενώ έπινα 2-3 φλυτζάνια καθημερινά. Όταν πηγαίνω για τρέξιμο κάθε απόγευμα, νιώθω πως είμαι λίγο πιο γρήγορος. Ο ύπνος μου είναι πιο ομαλός. Και αυτό μπορεί να ακουστεί παράξενο, αλλά αισθάνομαι λιγότερο ζεστό το σώμα μου. Αλήθεια!

Και κάτι άλλο: Βρίσκω τον εαυτό μου να είναι απίστευτα διψασμένος όταν δεν πίνω νερό. Σαν να έχει συνηθίσει το σώμα μου στον νέο σούπερ-ενυδατωμένο τρόπο ζωής μου. Ίσως να μην είμαι ποτέ ξανά ο ίδιος.

20ή ΜΕΡΑ: Οι Άνθρωποι Λένε Ότι Είμαι Πιο ΧαρούμενοςΔεν ξέρω. Ίσως είμαι;

25η ΜΕΡΑ: Γίνομαι Καλύτερος ΆνθρωποςΑκόμα πηγαίνω ασταμάτητα στην τουαλέτα. Η φίλη μου λέει ότι το δέρμα μου φαίνεται πιο καθαρό και σίγουρα αισθάνομαι σαν να έχω περισσότερη συνολική ενέργεια. Είναι περίεργο αυτό που λέω… αλλά νομίζω ότι απλά νιώθω καλύτερα. Ρωτάω τη συντάκτριά μου εάν πιστεύει ότι η δουλειά μου έχει βελτιωθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – μου απαντά, ‘Όχι αισθητά’, το οποίο θα εκλάβω ως ένα σίγουρο ‘Πιθανώς’.

Είναι σίγουρα πιο εύκολο να κατεβάσω το νερό. Δεν αγωνίζομαι για να το πιω. Έχω προσαρμοστεί και τώρα είναι μέρος της ζωής μου. Έχω βγάλει κάλους στα χέρια από το βάρος του μπουκαλιού και ειλικρινά αισθάνομαι γυμνός χωρίς τη δροσερή, πλαστική υφή του στην παλάμη μου. Επιπλέον, νιώθω ότι οι άνθρωποι με σέβονται περισσότερο. Απλά αστειεύομαι, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει!

30ή ΜΕΡΑ: Ελεύθερος & ΚαθαρόςΗ τελευταία μέρα της πρόκλησης. Πηγαίνω συνέχεια στην τουαλέτα και διψάω ασταμάτητα. Νιώθω πολύ καλά. Πιστεύω ότι 4 λίτρα νερό την ημέρα είναι υπερβολή, αλλά συνειδητοποίησα ότι σίγουρα δεν έπινα αρκετό νερό πριν από αυτή τη δοκιμασία.

Πιθανώς δεν θα πρότεινα σε κανέναν να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία, απλά και μόνο επειδή θα σας προκαλέσει πόνους στο στομάχι. Αυτή είναι η προσωπική μου μη-επιστημονική άποψη. Όμως όλοι θα πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό! Θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα και η ζωή σας θα βελτιωθεί σημαντικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: