ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Από αυτόν ξεκίνησε η προδοσία της Ελλάδας μας

20 Ιουλίου 1974
Από νωρίς το πρωί οι Ευέλπιδες της 4ης τάξεως αρχίζουν τις δοκιμαστικές για την ορκομωσία τους στις εγκαταστάσεις της Σχολής. Σύντομα πληροφορούνται, ότι...

κάτι συμβαίνει στην Κύπρο μας. Ρωτούν τον Λοχαγό τους, ο οποίος μετά από κάποια τηλεφωνήματα στο ΓΕΣ τους ανακοινώνει ότι οι Τούρκοι αποβιβάζονται στην μεγαλόνησο. 
Αναστάτωση και ανάμεικτα συναισθήματα.

21 Ιουλίου 1974
Τους ανακοινώνεται ότι με ΠΔ ονομάστηκαν Ανθυπολοχαγοί. Τους επιστρέφονται οι στολές εκστρατείας που είχαν παραδώσει, λόγω εξόδου τους από την ΣΣΕ. Μαθαίνουν επίσης ότι οι μεταθέσεις τους για Έβρο και νησιά είναι έτοιμες για να τοποθετηθούν ως διμοιρίτες ή διοικητές λόχων στην πρώτη γραμμή. Επικρατεί ένα συναίσθημα ενθουσιασμού και μια φράση: "Θα πάρουμε την Πόλη".

24 Ιουλίου 1974
Ευρισκόμενοι στον χώρο διασποράς μαθαίνουν για την μεταπολίτευση. Ήρθαν οι πολιτικοί για να ισχυρισθούν δια στόματος Καραμανλή, ότι ¨Η Κύπρος κείται μακράν" και να την εγκαταλείψουν. Το άσμα "Το Ευζωνάκι" που τους έμαθε ο Λοχαγός τους παγώνει στα χείλη τους.Τον ενθουσιασμό διαδέχεται η κατήφεια.
27 Ιουλίου 1974.
Ορκίζονται οι νέοι Ανθυπολοχαγοί της τάξεως 1974 σε κλίμα βαρύ και καταθλιπτικό. Η ημέρα χαράς μετετράπη σε ημέρα λύπης και αγανάκτησης για την εγκατάλειψη της Κύπρου μας με αντάλλαγμα την εξουσία. Παρών και ένας μέγας πολιτικάντης, ο Αβέρωφ.

Έχω την τιμή να ανήκω στην Τάξη του 1974 και ποτέ δεν θα ξεχάσω πως προδόθηκε ο Ελληνισμός της Μεγαλονήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: