ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Έρχεται η "Μέδουσα": Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες -Μέχρι μηδέν βαθμούς η θερμοκρασία!

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται από αύριο, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της ΕΜΥ έπειτα από το κύμα καύσωνα, με τα 40άρια των τελευταίων ημερών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια για την εποχή και το γεωγραφικό πλάτος της χώρας, κακοκαιρία, με το όνομα Μέδουσα «Medousa Storm», η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της κεντρικής και βόρειας χώρας.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από την Κυριακή το μεσημέρι και από τα βόρεια όπου αναμένεται να εκδηλωθούν ισχυρές βροχές με μεγάλη διάρκεια και ένταση. Κάνει λόγο ακόμη, για «πολύ νερό», ενώ σημειώνει ότι είναι μικρότερες οι πιθανότητες για χαλαζόπτωση.


Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας οι βροχές θα είναι έντονες σε Θεσσαλία-Μακεδονία, Σποράδες και Εύβοια.
Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει θεαματική πτώση θυμίζοντας... Οκτώβριο.
Από την Τρίτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται και η θερμοκρασία θα πάρει πάλι την ανηφόρα, ενώ σε καλοκαιρινά επίπεδα θα επιστρέψει προς το τέλος της εβδομάδας.

Αυτός είναι ο χάρτης που απεικονίζει το πού θα εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Περιοχές με Κόκκινο χρώμα
Ανατολική Θεσσαλία-Σποράδες, ανατολική κυρίως Εύβοια, ακτές Θερμαϊκού και νότια Χαλκιδική. Στις περιοχές αυτές οι βροχές που θα ξεκινήσουν από Κυριακή μεσημέρι και θα διαρκέσουν μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ. Όπως προαναφέρθηκε θα έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ένταση και διάρκεια, ενώ προειδοποιεί για επικίνδυνα φαινόμενα σημειώνοντας ότι «θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα προκληθούν προβλήματα».

Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από την Τρίτη τα ξημερώματα.

Περιοχές με κίτρινο χρώμα
Σε αυτά τα τμήματα, οι βροχές θα έχουν διάρκεια και ένταση, με αυξημένη την πιθανότητα να προκληθούν –κυρίως μικρής κλίμακας- πλημμυρικά επεισόδια.

Περιοχές με πράσινο χρώμα

Εδώ, οι βροχές ή και οι καταιγίδες, θα είναι πολύ πιο τοπικές και δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε γενικές γραμμές.

Εντυπωσιακή αναμένεται και η πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες, με σκαμπανεβάσματα ειδικά τη Δευτέρα και την Τρίτη. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, στην κορυφή του Ολύμπου η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση 8 με 10 βαθμούς κάτω από τον μέσο όρο της περιόδου και δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι, ιδίως τη Δευτέρα αφού ο υδράργυρος μπορεί να φλερτάρει ακόμη και με το μηδέν!


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: