ΣΙΝΕ

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Τί πρέπει να κάνετε κάθε βράδυ για να μη γεράσει το πρόσωπο σας πρόωρα;

Συνήθειες που το προστατεύουν...
Πόσες φορές αισθανθήκατε τόση βαρεμάρα ώστε δε μπήκατε στον κόπο να ξεβγάλτε το μακιγιάζ από το πρόσωπο σας πριν πέσετε για ύπνο;


Εάν συχνά επιλέγετε να αποφύγετε αυτό το νυχτερινό τελετουργικό, θα πρέπει να ξέρετε ότι αφήνοντας το μακιγιάζ σας έστω και για μια νύχτα μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη στο δέρμα σας από όση μπορείτε να φανταστείτε.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με 8 λόγους για τους οποίους πρέπει να πλένετε πάντα το πρόσωπο σας πριν πέσετε για ύπνο, αν θέλετε να διατηρήσετε τη λάμψη και τη φρεσκάδα του μέσα στα χρόνια.


Προλάβετε την ακμή:
Αν πιστεύετε ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά αποκλειστικά τους εφήβους τότε κάνετε λάθος. Τα μαύρα στίγματα που κλείνουν τους πόρους είναι το νούμερο ένα αίτιο για την εμφάνιση ακμής, για αυτό αν είχατε ακμή ή αν δε θέλετε να αποκτήσετε ποτέ, φροντίστε να βάφεστε με μη λιπαρά καλλυντικά και να ξεβάφεστε με ειδικό νερό ντεμακιγιάζ.


Καθυστερήστε τη διαδικασία της γήρανσης:
Και όμως, αν δεν πλένετε το πρόσωπο σας κάθε νύχτα πριν πάτε για ύπνο, αυτό θα εμφανίσει πιο γρήγορα ρυτίδες και θα γεράσει πιο γρήγορα.

Ενυδατώστε το πρόσωπο σας:
Αφού το πλύνετε σωστά πριν τον ύπνο, απλώστε επάνω του ενυδατική κρέμα με αντιοξειδωτικά. Επιπλέον μη ξεχνάτε να επιλέγετε make up καλής ποιότητας, καθώς έτσι προστατεύετε το δέρμα σας.

Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες:
Μπορεί να μην καταλάβετε τα συμπτώματα εξ αρχής, αλλά το να κοιμάστε φορώντας make up μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση εκζεμάτων στο πρόσωπο σας.


Μην αγνοείτε τα σκούρα σημάδια:
Κάποιες φορές τα σκούρα σημάδια στο πρόσωπο των γυναικών δεν είναι λεκέδες από τον ήλιο, αλλά αλλεργικές αντιδράσεις στα καλλυντικά που χρησιμοποιούν. Αυτά μπορούν να προκύψουν αν συνηθίζετε να κοιμάστε βαμμένη.

Κρατήστε τα χείλη σας ενυδατωμένα:
Μπορεί να νομίζετε πριν πέσετε για ύπνο ότι τα χείλη σας δεν έχουν κραγιόν επάνω, επειδή όμως δεν το βλέπετε δε σημαίνει ότι αυτό δεν υπάρχει. Μάλιστα, συνεχίζει να αφυδατώνει την περιοχή καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Επομένως, ακόμα κ αν δεν το βλέπετε, πάλι καθαρίστε τα χείλη σας και αφήστε τα να αναπνεύσουν.


Προλάβετε τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους:Αφήνοντας το μακιγιάζ τη νύχτα, απλώς χειροτερεύετε το φαινόμενο. Αν δε ξεβάφεστε, τα μάτια σας δε θα φαίνονται φρέσκα, αλλά κουρασμένα.
Προστατέψτε τις βλεφαρίδες σας:

Η μάσκαρα που μένει το βράδυ, τις βαραίνει και τις αφυδατώνει με αποτέλεσμα αυτές να πέφτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: