ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

«Κόβονται» τα Navara λόγω σκουριάς!!!

Σάλος έχει ξεσπάσει με πρόβλημα που αφορά τα Nissan Navara στη Μ. Βρετανία. Εμφανίστηκαν πολλά περιστατικά με την καρότσα του Pick-Up να...
σπάει, κόβοντας το αυτοκίνητο στη μέση, λόγω σκουριάς. 

Δημοσιεύματα της εφημερίδας «The Sun» αναφέρουν πως τα Navara D40 προηγούμενης γενιάς (2004-2015) έχουν μεγάλη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα σκουριάς στο σασί τους, με αποτέλεσμα να σπάσουν στη μέση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την εμφάνισή τους έχουν κάνει αρκετά περιστατικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ από τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο αριθμός των μοντέλων, που ενδέχεται να παρουσιάσει αυτό το πρόβλημα, υπολογίζεται περί τα 35.000 αυτοκίνητα στην Αγγλία και περίπου τα 193.500 σε παγκόσμια κλίμακα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ιαπωνική εταιρεία, μετά όμως από επικοινωνία μας με την ελληνική αντιπροσωπεία τα περιστατικά αφορούν στην πλειονότητά τους μοντέλα ηλικίας άνω των 10 ετών και με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Στη Μ. Βρετανία, όπου και εντοπίστηκαν τα περιστατικά, συστάθηκε ειδική επιτροπή από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να εξετάσει το θέμα και να προβεί εάν χρειαστεί σε κυβερνητική παρέμβαση.

Από την άλλη, η Nissan δεσμεύεται να υποστηρίξει τους πελάτες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο πρόβλημα, ενώ έχει εξυπηρετήσει επιτυχώς τις περισσότερες των περιπτώσεων που τις έχουν αναφερθεί (στη Μ. Βρετανία). Παράλληλα, στο πλαίσιο της αντιδιαβρωτικής εγγύησης που παρέχει (12 χρόνια) θα καλύπτει περιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.

Αξίζει τέλος, να υπενθυμίσουμε πως το 2013 είχε πραγματοποιηθεί ανάκληση του Nissan Navara αυτής της γενιάς, για πρόβλημα με τον κοτσαδόρο, χωρίς ωστόσο να σχετίζεται με κάποιο τρόπο η εν λόγω ανάκληση με θέματα σκουριάς.

Δείτε τι απαντά η Nissan στην Ελλάδα...

Απάντηση Nissan για την Ελλάδα
Μέτα από επικοινωνία μας με την ελληνική αντιπροσωπεία όσον αφορά στο θέμα διάβρωσης του σασί των Navara (D40) στην Μ. Βρετανία, η σχετική απάντηση είναι:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με τη διάβρωση στο σασί του Navara προηγούμενης γενιάς (D40) σε περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας, η Nissan αναφέρει πως πρόκειται για περιορισμένο αριθμό οχημάτων, στην πλειονότητά τους ηλικίας άνω των 10 ετών, και με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό τους.

Η Nissan έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει τους πελάτες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ζήτημα, ενώ έχει εξυπηρετήσει επιτυχώς τις περισσότερες των περιπτώσεων που τις έχουν αναφερθεί. Παράλληλα, στο πλαίσιο της αντιδιαβρωτικής εγγύησης των 12 ετών για τα οχήματά της, η Nissan θα συνεχίσει να υποστηρίζει τυχόν περιπτώσεις που ενδέχεται να προκύψουν στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις προαναφερόμενες περιοχές, δεν έχει προκύψει ανάλογο ζήτημα στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: