ΣΙΝΕ

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

«Μην πέφτετε τσακωμένοι στο κρεβάτι» και άλλες 5 συμβουλές για έναν επιτυχημένο γάμο

Όλες οι σχέσεις έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους, πόσο μάλλον αυτές που έχουν επικυρωθεί με…
παπά και με κουμπάρο!

Εννοείται ότι κανείς γάμος δεν είναι τέλειος- ούτε μπορεί ποτέ να γίνει, μπορεί όμως να βελτιωθεί, αν βάλουμε για λίγο στην άκρη τον εγωισμό και τις παραξενιές μας. Πώς μπορείτε να κάνετε τον γάμο σας, όχι μόνο ν’ αντέξει στον χρόνο αλλά και να είστε ευτυχισμένοι μέσα σ’ αυτόν;

Μιλάτε με τον σύντροφό σας για τουλάχιστον 10 λεπτά τη μέρα

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε έναν κανονικό, ολοκληρωμένο διάλογο με το ταίρι σας; Πότε μάθατε τα τελευταία νέα απ’ τη δουλειά του; Σίγουρα οι ρυθμοί μας είναι τέτοιο, που δύσκολα μπορούν να συντονιστούν τα ωράρια και ο ελεύθερος χρόνος ενός ζευγαριού, όμως έστω και δέκα λεπτά την ημέρα πρέπει να τ’ αφιερώσετε στον σύντροφό σας. Ρωτήστε τον απλά πράγματα, όπως το πώς πέρασε τη μέρα του και θα δείτε ότι μετά η κουβέντα θα κυλήσει χωρίς προσπάθεια. Ένα απλό «μου έλειψες» στο τέλος, σίγουρα δεν θα κάνει κακό.
Μην πέφτετε στο κρεβάτι μαλωμένοι!

Όλα τα ζευγάρια διαφωνούν και τσακώνονται, όμως υπάρχει μια χρυσή συμβουλή που θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ένταση. Ακολουθήστε τον άγραφο κανόνα του να μην πέφτετε στο κρεβάτι μαλωμένοι. Πρώτον, αυτό σημαίνει ότι «αναγκαστικά» θα πρέπει να έχετε λύσει τις διαφορές σας πριν ξαπλώσετε και δεύτερον ότι έτσι θα «τα βρείτε» γρήγορα. Μια αγκαλιά και μια «συγγνώμη» είναι πολύ πιο εύκολα όταν και οι δύο έχετε χαλαρώσει.
Μην αφήσετε τα χρήματα να μπουν ανάμεσά σας

Δυστυχώς, η κακή οικονομική κατάσταση γίνεται πολλές φορές αιτία διενέξεων μεταξύ του ζευγαριού- σχετικές έρευνες μάλιστα απέδειξαν ότι τα χρήματα αποτελούν μία από τις πιο συχνές αιτίες διαζυγίου. Η γκρίνια για το πόσα χρήματα έρχονται στο σπίτι, για τους λογαριασμούς που λήγουν και για τις υποχρεώσεις που συνεχώς «τρέχουν» είναι κάποια στιγμή αναπόφευκτη, όμως δεν πρέπει να στρεφόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου και να ξεσπάμε τα νευρά μας στον σύντροφό μας. Αν υπάρχει κάποιο οικονομικό ζήτημα, συζητήστε το με ηρεμία και προσπαθήστε να βρείτε μαζί τη λύση. Να θυμάστε πάντα ότι όπως τα κατάφεραν οι παππούδες και οι γονείς μας, και ενδεχομένως σε πιο δύσκολες εποχές, έτσι μπορούμε να τα καταφέρουμε κι εμείς.
Αγκαλιαστείτε!

Μελέτες έχουν αποδείξει πόσο σημαντική η αγκαλιά για ένα ζευγάρι. Γι’ αυτό, ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα, μετά το σεξ, όταν κοιμάστε, ακόμα και μετά από έναν καυγά, επιδιώξτε τη σωματική επαφή. Μια τόσο απλή κίνηση θα σας φέρει πιο κοντά, θα διώξει την ένταση και θα σας βοηθήσει ακόμα και να κοιμηθείτε καλύτερα.
Μην ξεκινάτε τις προτάσεις με το «Εσύ …»

Ο τρόπος που μιλάτε στον σύντροφό σας ακόμα και σε μια διαφωνία μπορεί να καθορίσει την ευτυχία στο γάμο σας. Αποφύγετε να ξεκινάτε τις φράσεις με το «Εσύ που (τότε έκανες αυτό….)». Έτσι απλώς εξαπολύετε βέλη και κατηγορίες στον σύντροφό σας και κρατάτε μια αμυντική και απόμακρη στάση. Αν έχετε κάποιο παράπονο από το ταίρι σας, συζητήστε το μαζί του με ψυχραιμία και πάνω απ’ όλα χωρίς να το κρίνετε από πριν ως «ένοχο».
Προσπαθήστε να θυμάστε τα καλά στοιχεία του γάμου σας, και όχι να διαιωνίζετε τα κακά

Δυστυχώς, τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια και, όπως αποδεικνύεται επιστημονικά, οι περισσότεροι από εμάς, όταν μας ρωτούν για τη σχέση ή τον γάμο μας, αρχίζουμε να απαριθμούμε όλα τα αρνητικά. Μπορεί να μην είμαστε η πριγκίπισσα με το βασιλόπουλο που λύνουν όλα τους τα προβλήματα με τη βοήθεια της νεράιδας, όμως γιατί να μην θυμηθούμε όλα όσα έχουμε κερδίσει και κερδίζουμε καθημερινά από τον γάμο μας; Γιατί να ξεχάσουμε ότι ο σύντροφός μας είναι η αιτία που έχουμε γίνει καλύτεροι άνθρωποι;

mama365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: