ΣΙΝΕ

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Νεκρός 83χρονος μετά από συνάντηση με λύκο....VIDEO

Δυστυχώς ο άτυχος 83χρονος κτηνοτρόφος Δ.Σ από τους Νεγράδες Ιωαννίνων που υπέστη εγκεφαλικό, έπειτα από ένα πολύ κοντινό τετ α τετ με έναν λύκο μέσα στο...
μαντρί του και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα από το Σάββατο 26/8/17 όπου και σημειώθηκε η επίθεση, εξέπνευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής !!!

Ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν μέσα στο στάβλο που φαίνεται και στο βίντεο, κάνοντας διάφορες εργασίες, όταν από έξω στον περιφραγμένο χώρο άκουσε βελάσματα και φασαρία. Βγήκε να δει τι γίνεται και τότε αντίκρισε τον λύκο που είχε πηδήξει την ομολογουμένως υψηλή περίφραξη να επιτίθεται στα πρόβατα του. Δεν άντεξε την ένταση της στιγμής και από το σοκ κατέρρευσε. Εκεί πεσμένο τον εντόπισαν λίγο αργότερα κάποιοι γείτονες και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Μπορεί το περιστατικό να μην συνδέεται άμεσα με τα παθολογικά αίτια, ωστόσο η ένταση που προκάλεσε στην ψυχολογική κατάσταση του 83χρονου η βιαιότητα της επαφής με το άγριο ζώο και μάλιστα αρκετές φορές σε μικρό χρονικό διάστημα είχε σίγουρα επίδραση στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόταν.

Κλήθηκε άλλωστε να αντιμετωπίσει και τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο από τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις λύκων, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσει επαρκώς.

Όπως ανέφερε ο εγγονός του, Δημήτρης, το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή των Νεγράδων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι συχνές, σχεδόν καθημερινές οι εμφανίσεις και ταυτόχρονα οι επιθέσεις λύκων στα κοπάδια.

Έπειτα από την επίθεση λύκου στις 01/08/17 σε ηλικιωμένη στο Μακροχώρι στα Κορέστεια της Καστοριάς, ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο θύμα λύκων στην χώρα μας έστω και αν αυτή την φορά δεν επιτέθηκε ο λύκος στον ίδιο τον ηλικιωμένο. Η πολιτεία με τις αρμόδιες ή αναρμόδιες υπηρεσίες της που όλοι μας σαν πολίτες χρυσοπληρώνουμε μέσω των φόρων πότε σκοπεύει να αναλάβει τις ευθύνες της ;

Ίσως να πρέπει να θρηνήσουμε κάποιο μικρό παιδί για να πάψει πια αυτή η προπαγάνδα των Μ.Κ.Ο περί δήθεν σπανιότητας του λύκου και να αναδειχτεί το πρόβλημα στην αληθινή του φύση, ώστε να δούμε κάποιο ενδιαφέρον ή έστω κάποια αντίδραση από πλευράς πολιτείας. Μάλλον οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι είναι.....αναλώσιμοι επειδή έχουν την κακιά συνήθεια να ζητάνε την σύνταξη τους....

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: